Με κλαρίνα η κηδεία του Σταύρου Καψάλη στην Ζίτσα! [βίντεο]

Στον τόπο που γεννήθηκε το 1945 στη Ζίτσα, αναπαύεται πλέον ο θρύλος του κλαρίνου Σταύρος Καψάλης.

Η οικογένειά του, συγγενείς, φίλοι και άνθρωποι που τον γνώριζαν μέσα από το μουσικό του έργο, ήταν το μεσημέρι όλοι εκεί, στη Ζίτσα, για το «ύστατο χαίρε» στον πρωτομάστορα του Ηπειρωτικού Δημοτικού Τραγουδιού.

Στον άνθρωπο που με το κλαρίνο του «μίλησε» με περισσή μαεστρία για τις χαρές, τα βάσανα, τους έρωτες αλλά και τους καημούς των Ηπειρωτών.

Ο Σταύρος Καψάλης οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία υπό τον ήχο του κλαρίνου και με τον γιο του Γιάννη, να αποχαιρετά τον λατρεμένο του πατέρα με ένα τραγούδι λυγίζοντας ακόμη και τους πιο δυνατούς …

Ο Σταύρος Καψάλης που έφυγε από τη ζωή χθες, βυθίζοντας στο πένθος ολόκληρη την Ήπειρο, καταγόταν από τη μουσική οικογένεια του Πολυχρόνη Καψάλη και ήταν πατέρας του τραγουδιστή Γιάννη Καψάλη.

Μόλις στα 12 του χρόνια ξεκίνησε να παίζει κλαρίνο, με το ρεπερτόριό του να περιλαμβάνει εκτός από Ηπειρώτικα, Ρουμελιώτικα και Μωραΐτικα. Αφήνει πίσω του εκατοντάδες τραγούδια με ηπειρώτες μουσικούς και τραγουδιστές, έναν ανεκτίμητης αξίας θησαυρό που θα τον κρατά για πάντα ζωντανό.

Ήταν «παρών» σε όλες τις εκδηλώσεις της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας αλλά και σε πολλά κράτη του εξωτερικού. Ο Σταύρος Καψάλης ήταν γνωστός και αγαπητός στα πέρατα της γης, όπου υπήρχε ξενιτεμένος Ηπειρώτης και Έλληνας…

Πηγή: epirus-tv-news



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...