Με Μανθάτη πέρασε από τη Σπάρτη ο Ολυμπιακός

ΝΙΚΗΣΕ 1-0 ΤΗ ΣΠΑΡΤΗ

Με το απόλυτο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδας ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 1-0 της Σπάρτης σε ένα πολύ μέτριο ματς, έκαναν το 3 στα 3 (με 8-0 τέρματα) και πέταξαν τους Λάκωνες εκτός διοργάνωσης, με τον Πλατανιά να προκρίνεται ως δεύτερος.

Tσόρι Nτομίνγκες, Καμπιάσο και Πάρντο ήταν οι καλύτεροι του Ολυμπιακού, με τον Μανθάτη να μπαίνει και να δίνει άλλη πνοή, αλλά και να σκοράρει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης. Θετικοί και οι υπόλοιποι μικροί. Κάκιστη εμφάνιση από τον Μάριν, είτε έπαιξε, είτε όχι το ίδιο ήταν!

Η Σπάρτη είχε μεγαλύτερο κίνητρο, καθώς ήθελε μόνο νίκη για να περάσει στην επόμενη φάση, ενώ ο Ολυμπιακός από τη μεριά του είχε… σχεδόν προκριθεί (έπρεπε να χάσει με 6 γκολ διαφορά για να αποκλειστεί) και ήταν πιο άνετος.

Οι  ρυθρόλευκοι είχαν την πρώτη καλή ευκαιρία στον αγώνα στο 5ο λεπτό, όταν ο Πάρντο σέντραρε, ο Ανδρούτσος έκανε την κεφαλιά, ο Μελίσσας έδιωξε πάνω στον Τσόρι, με την μπάλα να χτυπάει μετά την κόντρα στην εξωτερική πλευρά στο δεξί δοκάρι και στη συνέχεια να περνάει άουτ.

Η φάση αυτή λειτούργησε… ευεργετικά για τους γηπεδούχους που μέσα σε ένα τετράλεπτο απείλησαν τρεις φορές. Συγκεκριμένα, στο 10’ μετά από ωραία αντεπίθεση, ο Ηλιούπουλος έκανε το σουτ, αλλά ο Χουτεσιώτης μπλόκαρε τη μπάλα, ένα λεπτό μετά το σουτ του Παπαχρήστου πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 14’ ο Μπανούσης έκανε νέο σουτ, αλλά ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει.

Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες στην αντίπαλη εστία. Τελευταία ευκαιρία και καλύτερη όλων στο πρώτο μέρος στο 37ο λεπτό, όταν ο Ντε λα Μπέγια βρήκε τον χώρο και έκανε το σουτ, αλλά ο Μελίσσας έδιωξε σε κόρνερ.

Στην επανάληψη, η Σπάρτη μπήκε με διάθεση να πιέσει τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι δεν είχαν ιδιαίτερο πρόβλημα να σταματάνε τις επιθέσεις των αντιπάλων τους. Σιγά-σιγά, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να παίρνουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, ο Μπέντο έβγαλε τον κακό Μάριν και έβαλε τον Μανθάτη, που ήταν… σούπερ και ο Ολυμπιακός άρχισε να αποδίδει καλύτερα.

Στο 60’ οι Πειραιώτες ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γιαννίτση στον Ανδρούτσο. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Ανδρούτσος σπατάλησε την ασίστ του Πάρντο, όταν πλάσαρε άουτ, ωστόσο στο 66’ ο Μανθάτης δεν… μιμήθηκε τον συμπαίκτη του και από σέντρα του Κολομβιανού, άνοιξε το σκορ με κοντινό σουτ.

Ο Ολυμπιακός είχε πετύχει αυτό που ήθελε, με τη Σπάρτη να δείχνει κουρασμένη και να μην μπορεί να αντιδράσει! Ετσι, μέχρι τέλους δεν είχαμε κάτι αξιόλογο και το ματς ολοκληρώθηκε με το 0-1, που έδωσε την πρόκριση στον Ολυμπιακό και τον Πλατανιά, με τους παίκτες των Λακώνων να κερδίζουν το χειροκρότημα για την προσπάθειά τους.

Σπάρτη (Σωτήρης Αντωνίου): Μελίσσας, Γιαννίτσης, Γκαλίτσιος, Καρτσαμπάς (66’ Παναγιώτου), Παπαχρήστου (70’ Φ. Αρσενίεβιτς), Κατσίκης, Μπανούσης, Ηλιόπουλος, Ν. Αρσενίεβιτς, Βελλίνης (80’ Χαδιάρης).

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Χουτεσιώτης, Ρέτσος (77’ Βούρος), Βιάνα, Μποτία, Ντε λα Μπέγια (75’ Τσιμίκας), Μπουχαλάκης, Καμπιάσο, Πάρντο, Τσόρι Ντομίνγκες, Μάριν (57’ Μανθάτης), Ανδρούτσος.

Η τελική βαθμολογία του 2ου ομίλου:

1. Ολυμπιακός 9 (8-0)

2. Πλατανιάς 6 (3-4)

3. Σπάρτη 3 (4-2)

4. Χανιά 0 (1-10)

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...