Με «ολοκληρωτική ήττα» απειλούν τους Αμερικανούς οι Ταλιμπάν

Με «ολοκληρωτική ήττα» απειλούν τους Αμερικανούς οι Ταλιμπάν
Με «ολοκληρωτική ήττα» στο Αφγανιστάν και σε ολόκληρο τον κόσμο απειλούν τις αμερικανικές δυνάμεις οι Ταλιμπάν σε μήνυμά τους μέσω ιστοσελίδας, με αφορμή την επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων.

«Η επέτειος της 11ης Σεπτεμβρίου τιμάται φέτος στην Αμερική σε μια εποχή που η χώρα κινδυνεύει να υποστεί μια ολοκληρωτική ήττα στο Αφγανιστάν- σε στρατιωτικό, πολιτικό, οικονομικό και σε όλα τα επίπεδα- και τώρα έχει εξαντλήσει όλα τα μέσα για να παρατείνει αυτόν τον παράνομο πόλεμο», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Τώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ξοδέψει «μεγάλες ποσότητες χρημάτων και στρατιωτικών μέσων» στον πόλεμο, «κανένας Αμερικανός δεν είναι ασφαλής όπου και αν βρίσκεται σήμερα», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Οι Ταλιμπάν επισημαίνουν πως αυτή η ανακοίνωση δεν είναι απειλή και ορκίζονται ότι θα υπερασπισθούν την πατρίδα τους και θα συνεχίσουν τον «ιερό αγώνα κατά των εισβολέων».

« Το Ισλαμικό Εμιράτο, με αφορμή την επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου, καλεί για μια ακόμα φορά τους αμερικανούς αξιωματούχους, τα μέλη της συμμαχίας και το λαό να σταματήσουν να χύνουν το αίμα των καταπιεσμένων Αφγανών και να ακολουθήσουν το μονοπάτι της λογικής, και όχι αυτό της τυραννίας και της βλακείας», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΕΘΝΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...