Το θέμα είχε αναδείξει και το Νafpaktianews.Δείτε εδώ

Με πρωτοβουλία του δημοτικού συμβούλου της παράταξης ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ Γιώργου Ασημακόπουλου έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο, η διαφωνιά της μελετήτριας του ΓΠΣ κ.Διονυσοπούλου έτσι όπως αυτή εκφράστηκε στην διαδικτυακή τεχνική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες με τη συμμετοχή μηχανικών της πόλης , για τη χωροθέτηση του δημαρχείου-διοικητηρίου στο ΣΚΑ.

To θέμα αυτό,έρχεται με την προσυπογραφή 10 συμβούλων της αντιπολίτευσης όπως οι: Λουκόπουλος Παναγιώτης,
Χρυσανθόπουλος Λάμπρος, Σιαμαντάς Γεώργιος, Κονίδας Παναγιώτης, Δημητρόπουλος Νίκος, Σκαρλάτος Γρηγόρης, Κοτσανάς Ανδρέας, Ασημακόπουλος Νικόλαος, Καλαβρουζιώτη Παναγιώτα και Γιώργος Γούλας.

-Αναλυτικά η εισήγηση του Γιώργου Ασημακόπουλου

Την Τρίτη 18 Μαΐου 2021 ο Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ναυπακτίας και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ναυπακτίας, σε συνεργασία με τη Μόνιμη Επιτροπή του ΤΕΕ Ναυπακτίας, διοργάνωσαν Τεχνική Εκδήλωση με θέμα την χωροθέτηση του Διοικητηρίου-Δημαρχείου του Δήμου Ναυπακτίας.
Σε αυτή την εκδήλωση τοποθετήθηκε και η αρμόδια μελετητήρια του ΓΠΣ της πόλεως της Ναυπάκτου κ. Διονυσοπούλου. Στην τοποθέτησή της ήταν ξεκάθαρα αντίθετη στην χωροθέτηση του νέου Δημαρχείου στην περιοχή του Σκα.
Η αντίθεση αυτή της μελετητήριας είναι νέο στοιχείο, το οποίο δεν ήταν σε γνώση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τη συνεδρίαση της 16ης Απριλίου 2021 κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα «Προέγκριση ειδικού πολεοδομικού σχεδιασμού ΕΠΣ – Τοπικού
ρυμοτομικού σχεδίου (ΤΡΣ) για τη χωροθέτηση και τον καθορισμό χώρου δημαρχείου Δήμου Ναυπακτίας».
Ενόψει του νέου αυτού ουσιώδους στοιχείου, αιτούμαστε την άμεση (κατεπείγουσα) σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου όπως προβλέπεται από το Νόμο, με θέμα «Διαβούλευση για τη χωροθέτηση Δημαρχείου Δήμου Ναυπακτίας».
Προτείνουμε δε το θέμα να εισαχθεί ως κατεπείγον, προ της ημερησίας διατάξεως, στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο που έχει οριστεί για την 28η Μαΐου 2021, ώστε να προηγείται του πρώτου θέματος της ημερήσιας διάταξης (Έγκριση μελέτης του έργου με τίτλο
«ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΗΜΙΤΕΛΟΥΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ»), διότι η χωροθέτηση του Δημαρχείου προηγείται της μελέτης.
Τέλος, θεωρούμε πως θα ήταν χρήσιμη η παρουσία της μελετητήριας του ΓΠΣ Ναυπάκτου καθώς και εκπροσώπων των φορέων που διοργάνωσαν την εκδήλωση που αναφέρεται παραπάνω.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...