Με πρωτοβουλία Μωραΐτη Συνάντηση με Τσαυτάρη για την επέκταση του ΠΟΠ ελιάς καλαμών στην Αιτωλοακαρνανία

«Η επέκταση θα ενισχύσει την δυναμική του προϊόντος σε διεθνή κλίμακα αλλά και τα εισοδήματα των παραγωγών». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας Θάνος Μωραΐτης αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης  Αθανάσιο Τσαυτάρη  με αντικείμενο την επέκταση της γεωγραφικής ζώνης του ΠΟΠ ελιάς Καλαμών στην Αιτωλοακαρνανία. Το αίτημα έχει διατυπωθεί επισήμως από τον αγροτικό συνεταιρισμό  Μεσολογγίου – Ναυπακτίας. Στην συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Μωραΐτη συμμετείχαν ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού  Μεσολογγίου – Ναυπακτίας κ. Παναγιώτης Ζωγράφος, ο αντιπρόεδρος κ. Απόστολος Ευθυμίου καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης για θέματα αγροτικής ανάπτυξης κ. Γιώργος Αγγελόπουλος. Από πλευράς υπουργείου εκτός του κ. Τσαυτάρη συμμετείχε και ο Γ.Γ κ. Μόσχος Κορασίδης

Όπως τόνισε ο κ. Μωραΐτης, «εκθέσαμε στον υπουργό όλα τα στοιχειά και τα επιχειρήματα που τεκμηριώνουν την ορθότητα μια τέτοιας απόφασης. Θεωρούμε ότι μια τέτοια απόφαση θα άλλαζε τα δεδομένα και θα ισχυροποιούσε το προϊόν ανοίγοντας νέες αγορές και προοπτικές. Αν η χώρα θέλει να αλλάξει εποχή, να αφήσουμε πίσω μια εποχή μιζέριας, πρέπει να ανοίξουμε τους ορίζοντες και να δώσουμε νέα δύναμη στα προϊόντα μας. Για να αντέξει η Ελλάδα τον σκληρό ανταγωνισμό αλλά και τις επιθέσεις σφετερισμού των προϊόντων από άλλες χώρες πρέπει να αποφασίσουμε ότι θα κάνουμε ΄΄πρωταθλητισμό΄΄. Αυτό σημαίνει βούληση, αποφάσεις, οργάνωση και σχεδιασμό. Η επέκταση  είναι μονόδρομος και σημαίνει  τετραπλασιασμό της παραγωγής,  αυξημένα εισοδήματα για τους παραγωγούς και ισχυροποίηση του προϊόντος σε διεθνή κλίμακα».

Ο βουλευτής προειδοποίησε τέλος ότι «κάθε μέρα που χάνεται κοστίζει στις εξαγωγές. Οι ποσότητες που παράγονται σε εκτός ΠΟΠ περιοχές εξομοιώνονται με παράγωγες όπως αυτές της Τουρκιάς και της Αιγύπτου. Άρα, λοιπόν, η αναβλητικότητα κοστίζει στην ελληνική οικονομία και στην ίδια την δυναμική του προϊόντος». Όπως σημείωσε ο Μωραΐτης «η επέκταση θα αλλάξει τα δεδομένα μιας και η παράγωγη στην Αιτωλοακαρνανία ξεπερνά τους 25.000 τόνους και μάλιστα 6.000 τόνοι τυποποιούνται στον ίδιο το νόμο».

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...