Με πρόσχημα τον κορωνοϊό ο Όρμπαν αποκτά απεριόριστες εξουσίες – Αντιπολίτευση: Είναι η αρχή μιας δικτατορίας

Με πρόσχημα τον κορωνοϊό ο Όρμπαν αποκτά απεριόριστες εξουσίες – Αντιπολίτευση: Είναι η αρχή μιας δικτατορίας
Με πρόσχημα τον κορωνοϊό ο Όρμπαν αποκτά απεριόριστες εξουσίες - Αντιπολίτευση: Είναι η αρχή μιας δικτατορίας


30/03/2020 – 21:47

Ο Όρμπαν έλαβε το πράσινο φως του κοινοβουλίου για να αναλάβει ριζικά ενισχυμένες υπερεξουσίες στο πλαίσιο της επ΄αόριστον κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει κηρύξει για την αντιμετώπιση της επιδημίας Covid-19 και την οποία η ουγγρική αντιπολίτευση θεωρεί «δυσανάλογη».

Το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας από το ουγγρικό κοινοβούλιο επιτρέπει στον Ορμπάν να παρατείνει επ΄αόριστον την κατάσταση έκτακτης ανάγκης χωρίς την σύμφωνη γνώμη του κοινοβουλίου.

Στο πλαίσιο της έκτακτου καθεστώτος, η κυβέρνηση θα μπορεί να αναστέλλει την ισχύ των νόμων μέσω διαταγμάτων και να εισάγει έκτακτα μέτρα μέσω κυβερνητικών εγκυκλίων, υπό το πρόσχημα της διασφάλισης της υγείας, της προσωπικής και υλικής ασφάλειας των πολιτών, αλλά και της οικονομίας.

Τόσο στην Ουγγαρία όσο και στο εξωτερικό, θεωρείται ότι το νομοσχέδιο που χορηγεί υπερεξουσίες στον Βίκτορ Ορμπάν αποτελεί εργαλείο για την ενίσχυση του ελέγχου εκ μέρους της εθνικιστικής/υπερσυντηρητικής κυβέρνησης χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την επιδημία, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η αντιπολίτευση καταγγέλλει πως «είναι η αρχή μιας δικτατορίας».

Άμεση ήταν η αντίδραση του Νίκου Φίλη.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...