Στη δημοσιότητα έρχεται το έγγραφο που απέστειλε το Μελετητικό Γραφείο που εκπονεί το Γ.Π.Σ. της Ναυπάκτου, μετά και την πρόσφατη ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποίησαν Επιστημονικοί φορείς της περιοχής μας, σχετικά με τη χωροθέτηση του νέου Διοικητηρίου Ναυπακτίας.

Από την ανάγνωσή του δεν προκύπτει η αντίρρηση του Γραφείου και της μελετήτριας κ.Χρύσας Διονυσοπούλου στις δρομολογημένες αποφάσεις του Δήμου Ναυπακτίας, αντιθέτως εκφράζεται η σύμφωνη γνώμη τους προς αυτές.  

Επισημαίνεται μάλιστα ότι, στο συγκεκριμένο έγγραφο γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στα πλεονεκτήματα του χώρου που έχει επιλεγεί στο Σκα.  Χαρακτηριστικά αναφέρεται: «τα πλεονεκτήματα του χώρου του Δημοσίου κτήματος Β.Κ. 279, τα οποία συνετέλεσαν στον χαρακτηρισμό του χώρου με χρήσεις διοίκησης, στις προτάσεις της μελέτης, με μειονέκτημα την απομάκρυνση από το διαμορφωμένο πολεοδομικό κέντρο της πόλης, που συνοψίζονται στα εξής:

Η μικρή απόσταση (~1 χιλ.) από το όριο της περιοχής του παραδοσιακού οικισμού, που αντιστοιχεί στη συμβολή της Π.Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιτέας με την γέφυρα του χειμάρρου Σκα.

Η εύκολη πρόσβαση του αυτοκινήτου μέσω των οδικών αξόνων της παρόχθιας οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου και της παράκαμψης της πόλης, που μπορούν να εξυπη μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Ναυπάκτου και του Αντιρρίου, καθώς και των λοιπών οικισμών του Δήμου Ναυπακτίας, χωρίς τη διέλευση των οχημάτων μέσα από την περιοχή του παραδοσιακού τμήματος του.

Η δυνατότητα εξυπηρέτησης μεγάλου αριθμού χώρων στάθμευσης, χωρίς να προκύπτει κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Η συμβατότητα των χρήσεων διοίκησης με τις υφιστάμενες και προτεινόμενες χρήσεις αθλητισμού στην περιοχή, καθώς και τις προτεινόμενες προς μετεγκατάσταση χρήσεις (Αστυνομικός και Πυροσβεστικός Σταθμός).

Η προοπτική ένταξης της περιοχής του Δημοσίου Κτήματος Β.Κ.279 στον πολεοδομικό ιστό της πόλης με την προτεινόμενη δυτική επέκταση του σχεδίου πόλης Νεοκάστρου, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της μελέτης του νέου Γ.Π.Σ.»



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...