ΜΕ ΤΟΝ Ε.Ο.Σ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΣΤΑ ΑΓΡΑΦΑ.

ΜΕ ΤΟΝ Ε.Ο.Σ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΣΤΑ ΑΓΡΑΦΑ.

Με μεγάλη συμμετοχή μελών του Ορειβατικού Συλλόγου Ναυπάκτου, πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιουλίου η εξόρμηση στα Άγραφα.

Τα Άγραφα είναι μια θάλασσα από βουνά δύσβατα και αφιλόξενα που καθηλώνουν το θεατή και συγκινούν τον ορειβάτη, δημιουργώντας ένα

δαιδαλώδες σκηνικό με τις αέρινες κορυφογραμμές τους και τις βαθιές χαράδρες τους.

Ο σκοπός της εξόρμησης στην αγαπημένη μας αυτή περιοχή, πέρα από ορειβατικό χαρακτήρα (ανάβαση στις κορυφές Καταραχιάς υψ. 2003μ, Πουλί υψ. 1847μ, Κόψη υψ.1940μ), ήταν και μια πράξη διαμαρτυρίας για την προβλεπόμενη εγκατάσταση τεράστιων ανεμογεννητριών στην περιοχή αυτή.

Στην περιοχή, στο μνημείο του εμφυλίου πολέμου, τοποθετήσαμε πανό διαμαρτυρίας, ενώνοντας τη φωνή μας με όλους τους συλλόγους και φορείς, που είναι αντίθετοι στην ισοπέδωση της πανέμορφης όσο και ιστορικής αυτής περιοχής.

Περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλους, περιοχές Νatura, ακόμα και εθνικά πάρκα, είναι στα σχέδια για αιολικές εγκαταστάσεις. Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή, με πιο ακραίο παράδειγμα αυτό των Αγράφων, όπου σχεδιάζεται εγκατάσταση περίπου 600 ανεμογεννητριών σε ένα φυσικό παράδεισο το χαρακτηρίζουμε ως απαράδεκτο.

Απαιτούμε να ληφθούν άμεσα τα εξής μέτρα:
1. Να μην εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες σε εθνικά πάρκα
2. Να μην εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες σε περιοχές Natura
3. Να μην εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες σε δασικές περιοχές και κορυφές άνω των 1000 μ.
4. Να μην εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες σε σημεία τα οποία αποτελούν πεδία δραστηριότητας και ανάπτυξης τουρισμού υπαίθριων δραστηριοτήτων
5. Να υπάρξουν πολιτικές και συνολικός σχεδιασμός για την άμεση προστασία του περιβάλλοντος και την ανάκαμψη του.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...