Με τον πρεσβευτή της Ρωσικής Ομοσπονδίας συναντήθηκε ο Βενιζέλος

Με τον πρεσβευτή της Ρωσικής Ομοσπονδίας συναντήθηκε ο Βενιζέλος
Στο επίκεντρο ελληνορωσικές σχέσεις και Μέση Ανατολή.

Οι ελληνορωσικές σχέσεις και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του αντιπροέδρου της κυβερνήσεως και υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου με τον πρεσβευτή της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Τσικβισβίλι, η οποία πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης ο Ρώσος πρέσβης τόνισε ότι στο πλαίσιο της συζήτησής του με τον κ. Βενιζέλο εξετάστηκαν οι ελληνορωσικές σχέσεις ενόψει και της άφιξης στην Αθήνα της προέδρου της Άνω Δούμας κ. Βαλεντίνα Ματβιένκο την ερχόμενη Δευτέρα, η οποία όπως είπε ο ίδιος, θα έχει και συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών κ. Βενιζέλο.

Παράλληλα, ο Ρώσος αξιωματούχος ανέφερε ότι συζήτησαν με τον κ. Βενιζέλο την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ειδικότερα τις εξελίξεις στη Συρία, ενώ κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση για το αν ενημέρωσε τον κ. Βενιζέλο σχετικά με τη ρωσική πρόταση για τη Συρία, σημείωσε ότι ο κ. Βενιζέλος «γνωρίζει ήδη τη συγκεκριμένη πρόταση».

Νωρίτερα, ο κ. Βενιζέλος είχε συνάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών με τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζουλιάνο Αμάτο.

Μετά τη συνάντησή του με τον κ. Τσικβισβίλι, ο κ. Βενιζέλος είχε προγραμματισμένη συνάντηση με την Ευρωπαία Επίτροπο Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας κα Μαρία Δαμανάκη.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...