Με το ένα πόδι στον τελικό η ΑΕΚ μετά το 2-1 στο “Γ. Καραϊσκάκης”

«Έσβησε» κεράκια και Ολυμπιακό

Με εμφάνιση… τελικού η ΑΕΚ νίκησε, ανήμερα των γενεθλίων της, με 2-1 τον Ολυμπιακό στο “Γ. Καραϊσκάκης” στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό του Κυπέλλου (δεύτερο χρονικά) και, πλέον έχει τον πρώτο λόγο για να προκριθεί στον καταληκτικό αγώνα της διοργάνωσης. 

Άψογα στημένη στο γήπεδο από τον Χιμένεθ η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά κενά του αντιπάλου της και από δύο στημένες φάσεις κατάφερε να σκοράρει ισάριθμες φορές και να υποχρεώσει τον Ολυμπιακό στην πρώτη του εντός έδρας ήττα στο Κύπελλο μετά από 14 χρόνια! Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για τις 26/04 στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Η ΑΕΚ ευτύχησε να έχει σε μεγάλη βραδιά το κεντρικό της δίδυμο στην άμυνα (Τσιγκρίνσι-Βράνιες), σπουδαία εμφάνιση έκανε και ο Ντίντακ, ενώ δεν υστέρησε κανείς παίκτης της μεσαίας γραμμής (Μάνταλος, Σιμόες, Γιόχανσον). Εκτός του Μάριν και του Ρέτσου, οι υπόλοιποι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν… άφαντοι, κυρίως ο Φορτούνης που έκανε ένα από τα χειρότερά του εφετινά ματς.

Πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, ο Ρέτσος έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ανέστη. Στην επαναφορά ο Μάριν έπιασε το σουτ και αστόχησε.

Η ΑΕΚ μπήκε πιο καλά στο ματς, έδειξε πιο έτοιμη και με διαρκή πίεση στην πρώτη πάσα των «ερυθρόλευκων» κατάφερε στο 6΄ να πάρει το προβάδισμα με το εξαιρετικό πλασέ του Αραούχο από το έξυπνο φάουλ που εκτέλεσε ο Μάνταλος. Πέντε λεπτά μετά οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν απίστευτη ευκαιρία να κάνουν το 2-0, με τον Μάνταλο να μην προλαβαίνει τη μπάλα μετά την κάθετη πάσα του Αραούχο. Προηγήθηκε το τραγικό λάθος της άμυνας του Ολυμπιακού έξω από την περιοχή του Καπίνο.

Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισοφαρίσει στο 13΄ με το σουτ του Φιγκέιρας μέσα από την περιοχή, ενώ είχε προηγηθεί κεφαλιά-πάσα του Σεμπά μετά τη σέντρα του Μάριν. Ο Γερμανός μέσος ήταν πολύ δραστήριος και στο 22΄ σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Ανέστη, ενώ στο 32΄ από δική του προσπάθεια στην περιοχή οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι, χωρίς να έχουν δίκιο (η μπάλα βρήκε στο σώμα του Σιμόες και όχι στο χέρι του).

Το πρώτο μέρος τελείωσε με μία μεγάλη διπλή ευκαιρία για τους Πειραιώτες. Πάλι από ενέργεια του Μάριν και πάσα στον Ρομαό το πλασέ του Αλγερινού απόκρουσε ενστικτωδώς ο Ανέστης και στο «ριμπάουντ» ο Φορτούνης αστόχησε σχεδόν σε άδεια εστία.

Όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο η ΑΕΚ ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, έβγαινε καλύτερα στην επίθεση, αφού κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή. Έτσι στο 64΄ πάλι από «στημένη» φάση (κόρνερ Γκάλο) και πρώτη κεφαλιά του Βράνιες, ο Πατίτο από πολύ κοντά δε δυσκολεύτηκε να «σκοτώσει» τον Καπίνο και να δώσει εκ νέου προβάδισμα στους «κιτρινόμαυρους».

Παρά την «ψυχρολουσία» οι Πειραιώτες έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 66΄ να ισοφαρίσουν με τον Σεμπά να αστοχεί από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση. Οι παίκτες του Χιμένεθ με τη ψυχολογία στα ύψη κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και με σωστή διαχείριση έφτασαν στη μεγάλη νίκη μέσα στο Καραϊσκάκη.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθήνας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Λεμονής): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Μποτία, Ρέτσος, Ανδρούτσος (46′ Καμπιάσο), Ρομαό, Μάριν (79′ Μαρτίνς), Σεμπά, Ελιουνούσι, Φορτούνης, Καρντόσο (61′ Ανσφαριφάνρτ).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (81′ Αραβίδης), Πατίτο (74′ Γαλανόπουλος), Χριστοδουλόπουλος (88′ Μπακασέτας), Αραούχο.

Πηγή: Ο Φίλαθλος

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/279299-Me-to-ena-podi-ston-teliko-e-AEK-meta-to-2-1-sto-G-Karaiskakes ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...