Με το «αριστερό» στην πρεμιέρα της Γ΄ Εθνικής η ΑΕΜ

Με το «αριστερό» ξεκίνησε τη νέα χρονιά στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας η ΑΕΜ που στην «πρεμιέρα» του πρωταθλήματος γνώρισε την ήττα στην Καστοριά με σκορ 1-0.

Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Το «χρυσό» γκολ που έδωσε το «τρίποντο» της νίκης στην Α.Ε.Π. Καραγιαννίων, σημείωσε ο Βασίλης Πάλλας στο 56ο λεπτό. Με δέκα παίχτες τελείωσαν το παιχνίδι οι «Πόντιοι», αφού αποβλήθηκε στο 54ο λεπτό με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ο Αμαραντίδης.

Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, αφού στο πρώτο μέρος η ομάδα του Μεσολογγίου είχε τις φάσεις αλλά όχι το γκολ, με την Α.Ε.Π. Καραγιαννίων να προβληματίζει, χωρίς να απειλεί ιδιαίτερα. Στο δεύτερο μέρος όμως οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απειλούσαν και είχαν τελικά την ουσία, αφού πέτυχαν το γκολ που τους έδωσε τη νίκη.

Η πρώτη καλή φάση της αναμέτρησης θα γίνει στο 14ο λεπτό, με τον Πιστιόλι μετά από ατομική προσπάθεια να κάνει το σουτ, αλλά ο Ψάρρας θα μπλοκάρει σταθερά την μπάλα. Η Α.Ε.Π. θα απαντήσει στις ευκαιρίες τρία λεπτά αργότερα, με τον Πάλλα να πασάρει στον Θεοδουλίδη με τον τελευταίο να κάνει το σου και την μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι.

Στο 19’ το Μεσολόγγι θα απειλήσει και πάλι, με τον Ντζιμάνη να δοκιμάζει το σουτ έξω από την περιοχή και τον Ψάρρα να αποκρούει την μπάλα σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα, ο ίδιος παίχτης από το ύψος του πέναλτι θα στείλει την μπάλα ψηλά άουτ.

Στο 22ο λεπτό έπειτα από σέντρα του Αμαραντίδη, ο Πάλλας θα πιάσει ένα εντυπωσιακό ψαλιδάκι, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι, Σίγουρα αν έμπαινε αυτό το γκολ θα ήταν το καλύτερο της αγωνιστικής.

Στο 28ο λεπτό ο Κοντογιάννης με δυνατό σουτ θα απειλήσει τους «Πόντιους», αλλά η μπάλα θα περάσει συρτά δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 37’ ο Ταφαρλής με απευθείας εκτέλεση κόρνερ θα αιφνιδιάσει τον πορτιέρο Μανιάτη, ο οποίος εν τέλει θα αποκρούσει εντυπωσιακά την μπάλα σε κόρνερ.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους, με τις δύο ομάδες να αποχωρούν για τα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι θα χάσουν μοναδική ευκαιρία να προηγηθούν, με τον Πιστιόλη να βγαίνει τετ α τετ κάνοντας το πλασέ, αλλά ο Ψάρρας θα αποκρούσει την μπάλα, σώζοντας την ομάδα του.

Από και πέρα η Α.Ε.Π. Καραγιαννίων ανέβασε στροφές, με την είσοδο του Ντινόπουλου στον αγωνιστικό χώρο να παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιθετική της γραμμή, κλείνοτνας το Μεσολόγγι για αρκετά λεπτά στα καρέ του.

Στο 50ο λεπτό, ο Πάλλας θα πιάσει την κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, με τον Μανιάτη να αποκρούει την μπάλα, η οποία θα φτάσει στον Ντούκα με τον τελευταίο να βρίσκεται σε πλάγια θέση κάνοντας το σουτ αλλά ο Μανιάτης θα πραγματοποιήσει μοναδική επέμβαση με τα πόδια, κρατώντας το μηδέν.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Ντινόπουλος έπειτα από ατομική προσπάθεια θα μπει στην περιοχή κάνοντας το σουτ, αλλά ο Μανιάτης θα μπλοκάρει την μπάλα σταθερά. Στο 54ο λεπτό θα έρθει και η αποβολή για την Α.Ε.Π. Καραγιαννίων, με τον διαιτητή Σιδηρόπουλο να δείχνει την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Αμαραντίδη, στυλώνοντας τον στα αποδυτήρια.

Αυτό όχι μόνο δεν πτόησε την Α.Ε.Π. Καραγιαννίων, αλλά ίσως να ήταν και κίνητρο, αφού στο 56ο λεπτό θα έρθει το γκολ που έκρινε τον νικητή, σε μία φάση διαρκείας. Συγκεκριμένα, ο Ηλίας θα κάνει αρχικά το σουτ, με τον Μανιάτη να αποκρούει, ο Ντινόπουλος θα πιάσει την κεφαλιά με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και στην γραμμή του τέρματος με τον Πάλλα να παίρνει ακόμα ένα «ριμπάουντ» και με σουτ από κοντινή απόσταση θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα της εστίας μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Κάπου εκεί ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε, με την Α.Ε.Π. Καραγιαννίων να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο, έχοντας σαν μαξιλαράκι το γκολ που είχε πετύχει. Από την άλλη το Μεσολόγγι που δεν μπήκε καλά στο δεύτερο μέρος, ξεκίνησε να πιέζει προσπαθώντας να πάρει κάτι από το παιχνίδι, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η μοναδική αξιόλογη φάση για τους φιλοξενούμενους θα γίνει στο 75ο λεπτό, με τον Παναγιωτόπουλο να βγάζει την σέντρα και τον Γαβρινα να πιάνει την κεφαλιά, αλλά ο Ψάρρας είναι πάλι στη σωστή θέση και θα μπλοκάρει την μπάλα.

Το τελευταίο «σφύριγμα» της λήξης από τον κύριο Σιδηρόπουλο θα δώσει τη νίκη στην Α.Ε.Π. Καραγιαννίων, η οποία την επόμενη αγωνιστική θα αντιμετωπίσει στην Πτολεμαΐδα τον Μακεδονικό Φούφα, στο «ντέρμπι» της Δυτικής Μακεδονίας. Από την άλλη η Α.Ε. Μεσολογγίου θα υποδεχτεί στην έδρα της τον ΠΑΣ Πρέβεζα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Α.Ε.Π. Καραγιαννίων: (Κατακαλίδης) Ψάρρας, Ντούκα, Ηλίας (88’ Σωτηριάδης), Πασχαλίδης, Σερσέμης, Αμαραντίδης, Ταφαρλής, Παπαδόπουλος, Θεοδουλίδης (80’ Σβίρος), Παπαγαθονίκου (46’ Ντινόπουλος), Πάλλας (67’ Βοριαζίδης)

Α.Ε. Μεσολογγίου: (Ασπρογέρακας) Μανιάτης, Παναγιωτόπουλος, Πασπαλιάρης (69’ Παναγιωτόπουλος), Ντζιμάνης, Σωτηρόπουλος, Ρεπέτσας, Πιστιόλης, Λίτσος, Γραβρινάς (80’ Φουντάλης), Κοντογιάννης, Harper (91’ Gomez)

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος

Βοηθοί: Δέλλιος | Νησελίτης

Γιατρός: Δακής Κ.

Επιμέλεια – Ρεπορτάζ: Χρήστος Τσαρτσιανίδης | www.top-sport.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...