Με το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη, η πληρωμή του “χαρατσιού” από τους ενοικιαστές

Με το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη, η πληρωμή του
Εν αναμονή της απόφασης του Αρείου Πάγου επί της αίτησης αναίρεσης του ελληνικού Δημοσίου για την απόφαση του ΠΠ Αθηνών, που έκρινε αντισυνταγματική την είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ και το υπουργείο Οικονομικών καταστρώνει εναλλακτικά σχέδια.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Βήματος”, εάν το Ανώτατο Δικαστήριο απορρίψει την αίτηση του Δημοσίου, τυχόν μεταφορά του συστήματος είσπραξης του επίμαχου τέλους από τη ΔΕΗ στις ΔΟΥ, σημαίνει ότι θα χρειαστεί μεγάλο διάστημα για την αντιστοίχιση των ονομάτων και ποσών των υπόχρεων, ενώ η είσπραξη θα μετατεθεί 6 – 7 μήνες.

Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει, ότι αν τελικά η απόφαση του Αρείου Πάγου δεν κάνει δεκτό το αίτημα του Δημοσίου, τότε θα πρέπει άμεσα να θέσει σε εφαρμογή διαδικασία, όπου οι πολίτες θα πηγαίνουν με το ενοικιαστήριο ή το πωλητήριο του ακινήτου στη ΔΕΗ και να δηλώσουν τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου του ιδιοκτήτη.

Με αυτόν τον τρόπο η εφορία θα έχει στη διάθεσή της όλα τα στοιχεία, ώστε να μπορέσει στη συνέχεια η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων να αποστείλει όλα τα σημειώματα με το χαράτσι των ακινήτων στους ιδιοκτήτες ή τους ενοικιαστές των ακινήτων.

Αν τελικά επιλεγεί αυτή η διαδικασία τότε θα σημαίνει μία πρόσθετη ταλαιπωρία για το σύνολο σχεδόν των Ελλήνων αφού είναι γνωστό ότι σε πάρα πολλές περιπτώσεις το ΑΦΜ που αναγράφεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ είναι ατόμων που μπορεί να μην έχουν καμία σχέση με τον τωρινό ιδιοκτήτη ή ενοικιαστή.

OIKONOMIA
Πηγή: brifingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...