Με το δεξί ο Φωκικός πήρε την νίκη 1-3 στην Επανομή

Ένα σπουδαίο διπλό «κουβαλάνε» απόψε στις αποσκευές τους οι παίχτες του Φωκικού, αφού η πρεμιέρα του Πρωταθλήματος της Football League ξεκίνησε… με το δεξί νικώντας με σκορ 1-3 την Αναγέννηση Επανομής.

 

Τι και αν ο Φωκικός είχε την προϊστορία εναντίων του… τελικά ήταν ώρα για «καινούργιο έργο», το οποίο ήρθε από την ομάδα του Βαζέχα (ο οποίος καταχειροκροτήθηκε με την είσοδό του στο γήπεδο) με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, φέρνοντας απόψε το βράδυ την ομάδα της Άμφισσας στην πρώτη θέση της βαθμολογικής κατάταξης. Όσοι πέρασαν το απόγευμα έξω από το γήπεδο της πόλης… θα άκουσαν σίγουρα τον ύμνο της ομάδας να παίζει από τα μεγάφωνα… τιμής ένεκεν!

Με καλή αμυντική λειτουργία, ψυχραιμία και κόντρα επίθεση, ο Φωκικός έπαιξε έξυπνα και κατάφερε να αποσπάσει τους 3 πρώτους του βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Το πρώτο γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο αρχηγός, Ν. Σκαρίμπας με δυνατό σουτ στο μόλις 5’ λεπτό μετά από κούρσα του Ευθυμίου από δεξιά αιφνιδιάζοντας την άμυνα των γηπεδούχων.

Η Επανομή κατάφερε να απαντήσει στο 35’ με τον έμπειρο Ογκουνσότο να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στην στη γωνία του Γεωργίου.

Οι ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια αλλά στην επανάληψη ο Φωκικός «πέταγε φωτιές». Μεείσοδό τους στο 50’ ο Κωστόπουλος έβαλε με κεφαλιά μπροστά τον Φωκικό στο σκορ μετά από εκτέλεση φάουλ του Tetteh.

Το γήπεδο είχε γύρει… στο 73΄, με ψηλοκρεμαστό πλασέ ο Ταμπάκης διαμόρφωσε το τελικό 1-3 δίνοντας πανηγυρική διάσταση στην νίκη του Φωκικού.

Στο 91’ οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να έχουν μειώσει την διαφορά εάν η κεφαλιά του Τέλλου δεν έβρισκε το δοκάρι.

Οι συνθέσεις:

ΕΠΑΝΟΜΗ: Ταταρίδης, Τσερκέζος, Νταντάμης (87΄ Αναστασίου), Τέλλος, Φωτιάς, Παπατζίκος, Κουλίδης, Ναστόσκι (80΄ Μωυσίδης), Ογκουνσότο, Μπαλασάς (65΄ Σικαλόπουλος), Ταχμαζίδης.

ΦΩΚΙΚΟΣ: Γεωργίου, Θωμόπουλος, Εσονό, Λίτσος, Κωστόπουλος, Τετέ (77΄ Αλμπέρτο), Σκαρίμπας, Ευθυμίου, Μπουλούλης (70΄ Αμπντουραχμάνι), Ταμπάκης (88΄ Παπαζούδης), Θέος.

 

Δηλώσεις προπονητών:

K. Γαλτσίδης: «Είχαμε την κατοχή της μπάλας και ξέραμε τι θέλαμε να κάνουμε. Ισοφαρίσαμε, πιέσαμε αλλά στο β΄ημίχρονο που δεχτήκαμε το δεύτερο γκολ έπρεπε να απαντήσουμε άμεσα. Βγάλαμε πράγματα στο γήπεδο μεν αλλά είχαμε και κακές στιγμές για αυτό χάσαμε».

Κρ. Βαζέχα: « Εύχομαι αρχικά σε όλους να έχουμε μια καλή σεζόν. Επιτέλους ξεκίνησε το πρωτάθλημα, η ομάδα μου κέρδισε σήμερα αλλά αυτό από μόνο του δεν είναι τόσο σπουδαίο. Σημασία έχει που κερδίσαμε εκτός έδρας. Θέλουμε ακόμα πολύ δουλειά, είναι σημαντικό που μπορέσαμε να απαντήσουμε στην ισοφάριση και να πετύχουμε και τρίτο γκολ».

 

Πηγή:fokikos.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...