Μητσοτάκης: Άλμα δεκαετίας μετά την πανδημία – Αλλαγμένη η χώρα στο τέλος της τετραετίας

Για «άλμα δεκαετίας μετά τον κάβο της πανδημίας» κάνει λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», και υπογραμμίζει ότι θέλει να παρουσιάσει «μια αλλαγμένη χώρα στο τέλος της τετραετίας».

Ο πρωθυπουργός δίνει το «πράσινο φως» για επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, υπολογίζει ότι το επόμενο διάστημα θα διαμορφωθούν συνθήκες ισχυρής ανάπτυξης και απορρίπτει τα σενάρια πρόωρων εκλογών, ενώ προσβλέπει στους εμβολιασμούς, υπόσχεται την επιτάχυνσή τους και σημειώνει ότι δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε επίταξη ιδιωτικών νοσοκομείων.

Στη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός παρουσιάζει τους πυλώνες της στρατηγικής της κυβέρνησης το αμέσως επόμενο διάστημα, στη μάχη κατά της πανδημίας:

Ο πρώτος πυλώνας είναι η περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ και covid testing σε πιο εκτεταμένη κλίμακα. Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν θα διστάσει να επιτάξει και ιδιωτικές μονάδες υγείας αν χρειαστεί.

Ο ίδιος δηλώνει ότι το δημόσιο σύστημα υγείας ανταποκρίθηκε πλήρως και ακόμη ότι γκρεμίστηκαν τα στερεότυπα περί «τεμπέλη» δημοσίου υπαλλήλου.

Ο δεύτερος πυλώνας, όπως εξηγεί ο ίδιος, «είναι η μερική αποσυμπίεση της κοινωνίας με μέτρα που θα δίνουν στους πολίτες μια ανάσα ελευθερίας και στη συνέχεια, με ρυθμίσεις που θα απελευθερώνουν προσεκτικά οικονομικές δραστηριότητες».

Ως πρώτο βήμα αναφέρει το σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου, εκτιμώντας ότι αυτό θα λητουργήσει ως «βαλβίδα εκτόνωσης» και θα πεισθούν οι πολίτες να επανέλθουν στην τήρηση των κανόνων «που έχουν ατονήσει».

«Ο Αλέξης Τσίπρας προτιμά τον δρόμο από το νόμο»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικρίνει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τις διαδηλώσεις, κατηγορώντας τον για υγειονομικό αλλά και για κοινωνικό σαμποτάζ…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι «προτιμά τον δρόμο από το νόμο» και απαντώντας στην πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για «πολιτικό μορατόριουμ», τον κατηγορεί ότι θέλει τη Δημοκρατία σε καραντίνα, τη Βουλή να μην νομοθετεί και να μην αποφασίζει η κυβέρνηση υπό την απειλή διαδηλώσεων.

«Εκλογές στο τέλος της τετραετίας»

Στη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός απορρίπτει για άλλη μία φορά τα σενάρια πρόωρων εκλογών.

Όπως αναφέρει επιθυμεί να θέσει στην κρίση των πολιτών συνολικά την πολιτική του και τα «παραδοτέα» που αφορούν στην ανάταξη της οικονομίας.

«Θέλω την τετραετία να παρουσιάσω στους Έλληνες μια αλλαγμένη χώρα. Και να συγκριθούν τα πάντα: ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, η αποτελεσματικότερη κυβέρνηση, το έργο, οι επιδόσεις και η θέση της Ελλάδας στις δύο περιόδους», καταλήγει ο κ. Μητσοτάκης.

cnn.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...