Μητσοτάκης από Σαντορίνη: Νέο κεφάλαιο για τον ελληνικό τουρισμό

Με φόντο το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης ο πρωθυπουργός σηματοδότησε το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν – «Ελάτε στην Ελλάδα, φέρτε τους φίλους σας. Ενημερώστε τους ότι η Ελλάδα είναι ανοιχτή» το κάλεσμά του

Με σύνθημα «Greek Summer 2020» και με θέα το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης, για ένα «νέο κεφάλαιο» στον ελληνικό τουρισμό με ορόσημο τον κορωνοϊό έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχωρώντας συνέντευξη στους ανταποκριτές ξένου Τύπου, σηματοδοτώντας το άνοιγμα της φετινής τουριστικής σεζόν.

«Έχω να ανταγωνιστώ μια από τις εντυπωσιακότερες θέες του κόσμου» τόνισε ο Πρωθυπουργός και παρατήρησε ότι «σήμερα η εικόνα εξακολουθεί να είναι πανέμορφη. Ο ιός δεν έχει αλλάξει αυτήν τη καταπληκτική θέα», μεταβάλλοντας ωστόσο άρδην -όπως παρατήρησε ο κ. Μητσοτάκης- τον τρόπο ζωής μας.

Στις νέες συνθήκες, «δουλεύουμε για το πως να διαφυλάξουμε τη φήμη μας ως εμβληματικός τρόπος διακοπών» τόνισε ο Πρωθυπουργός και εξήγησε ότι το ελληνικό καλοκαίρι «δεν είναι απλά και μόνο η θέα και το ηλιοβασίλεμα», αλλά είναι «άποψη και συναίσθημα».

«Ελάτε στην Ελλάδα, φέρτε τους φίλους σας»

Καλώντας όλους να βιώσουν εκ νέου το συναίσθημα αυτό, «η Ελλάδα είναι ανοιχτή» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «με την επιτυχία που σημειώσαμε στην αντιμετώπιση του ιού, η χώρα μας ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της». Στόχος είναι στο εξής να «έχουμε βιώσιμο τουρισμό» περιέγραψε ο ίδιος και έστειλε καθαρό μήνυμα: «Ελάτε στην Ελλάδα, φέρτε τους φίλους σας. Ενημερώστε τους ότι η Ελλάδα είναι ανοιχτή. Από την 1η Ιουλίου θα μπορείτε να έρχεστε».

Ταυτόχρονα, «φέρουμε ευθύνη για τη υγεία σας και την ασφάλεια σας» υπενθύμισε ο Πρωθυπουργός, όπως και ότι «έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές». αράλληλα, «αν σε οποιαδήποτε φάση, δούμε τοπική έκρηξη της πανδημίας, εκεί θα παρέμβουμε, γιατί έχουμε την υποδομή» εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης.

Ερωτηθείς για τις αποφάσεις που λένε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, «εκ των υστέρων μπορούμε να πιούμε ότι ασφαλώς οι αποφάσεις μας ήταν σωστές» απάντησε ο Πρωθυπουργός, ενώ αποκάλυψε πως «όταν πήραμε τις πρώτες συμβουλές των ειδικών δεν ήταν προφανές ότι η σωστή πορεία ήταν το δραστικό κλείσιμο των δραστηριοτήτων». «Ήταν προφανές ότι έπρεπε να κινηθούμε εγκαίρως» σημείωσε και δεν έκρυψε ότι «η απόφαση δεν ήταν εύκολη».


«Αισθάνθηκα ότι τα μέτρα τα επικοινωνήσαμε με σωστό τρόπο στην κοινή γνώμη» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, δεδομένου ότι «οι Έλληνες συμφώνησαν με αυτό που εγώ πρότεινα ως τη σωστή πορεία. Όλες οι δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι υπήρχε ευρεία συναίνεση για την πολιτική μας», σχολίασε.

«Με ενδιαφέρει η Ελλάδα να είναι ασφαλής προορισμός»

Ενόψει του χειμώνα, «κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι θα υπάρξει δεύτερη έξαρση» επισήμανε ο Πρωθυπουργός, όπως και ότι «κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει έξαρση τοπικών κρουσμάτων», αλλά «ελπίζω ότι το χειρότερο το ξεπεράσαμε», υπογράμμισε, γνωστοποιώντας πως «το φθινόπωρο θα είμαστε καλύτερα Προετοιμασμένοι».


Επιπρόσθετα, ο κ. Μητσοτάκης δεν απέκλεισε να αρθούν από την 1η Ιουλίου όλοι οι περιορισμοί από αεροδρόμια χωρών εντός της ΕΕ, ενώ εκτίμησε πως «πέρυσι ήρθαν 33 εκατομμύρια τουρίστες. Φέτος θα έρθουν ένα μικρό μέρος από αυτούς».

«Δεν με ενδιαφέρει αν γίνει η Ελλάδα ο νούμερο ένα προορισμός στην Ευρώπη, με ενδιαφέρει να είναι ασφαλής προορισμός» περιέγραψε ο Πρωθυπουργός.

Ταυτόχρονα, «Θα προσπαθήσουμε να σώσουμε ότι μπορούμε να σώσουμε» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και στάθηκε στο γεγονός ότι «αυτό που κυρίως με απασχολεί είναι να φροντίσουμε να μπορέσει ο τουριστικός κλάδος να ξεπεράσει αυτό το δύσκολο καλοκαίρι». Σήμερα, «υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση για την Ελλάδα» γνωστοποίησε ο Πρωθυπουργός και επανέλαβε πως «η μεγαλύτερη αγορά για την Ελλάδα είναι η γερμανική αγορά».


Να κινηθούμε προς τη βιωσιμότητα

«Δεν ανησυχώ για το θέμα των αεροπορικών εταιριών» απάντησε σχετικά ο Πρωθυπουργός, ενώ επισήμανε ότι «ο ιός έγινε ευκαιρία να καταλάβουμε ότι υφίστανται συστηματικοί παγκόσμιοι κίνδυνοι», καταλήγοντας πως «θα πρέπει στην Ελλάδα να κινηθούμε προς τη βιωσιμότητα», δηλαδή να συνδυάσουμε τον ελληνικό τουρισμό με πολιτιστική κληρονομιά και γαστρονομικό τουρισμό.

Κληθείς να απαντήσει σχετικά με ενδεχόμενο ολικού lockdown το καλοκαίρι, ο κ. Μητσοτακης απέκλεισε κάθε σχετικό ενδεχόμενο, παρότι «έχουμε σενάρια για όλα τα ενδεχόμενα» ξεκαθάρισε. Στον αντίποδα, «θέλουμε να επεκτείνουμε την τουριστική σεζόν» προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός ει δυνατόν μέχρι τον Νοέμβριο, παρότι «κατανοώ ότι οι μεγάλες χώρες θέλουν να ενθαρρύνουν τον εσωτερικό τους τουρισμό» παρατήρησε ο Πρωθυπουργός.

«Πρέπει να αλλάξουμε το τουριστικό μας μοντέλο. Η βιωσιμότητα να μπει στο επίκεντρο της τουριστικής μας εμπειρίας» εκτίμησε ο κ. Μητσοτάκης, αν και έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν επικίνδυνο ιό, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται ανάμεσα μας.

«Μπορώ να σας δώσω εγγυήσεις καλές, ουσιαστικές, αλλά δεν εξαρτάται από μένα εξαρτάται από όλους μας» να τηρήσουμε τους κανόνες προστασίας ο Πρωθυπουργός και κατέληξε ότι «αυτό που μπορώ να σας εγγυηθώ είναι ότι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε πολύ σκληρά».



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...