Μητσοτάκης: Γιατί κλείσαμε με 1.000 κρούσματα και ανοίγουμε με 3.500

Ο πρωθυπουργός θέλησε να απαντήσει στο ερώτημα του Αλέξη Τσίπρα αλλά και χιλιάδων πολιτών, «γιατί κλείσαμε με πολύ λιγότερα κρούσματα και ανοίγουμε με περισσότερα;».

O Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής, απάντησε στο ερώτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, «γιατί κλείσαμε με 1.000 κρούσματα κορονοϊού και ανοίγουμε με 3.500».

Αρχικά επανέλαβε ότι: «δεν είναι ελληνική ιδιαιτερότητα η πανδημία. Είναι ένα συμβάν που σημειώνεται μια φορά στα 100 χρόνια και το οποίο όλες οι χώρες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν χωρίς κανείς να έχει εγχειρίδιο αντιμετώπισης πανδημίας έτοιμο. Δεν υπάρχει αυτό. Εξ ου και πολλές χώρες έκαναν πισωγυρίσματα, αναπροσάρμοσαν τη στρατηγική τους, είδαν τι δούλεψε, τι δε δούλεψε,… Αυτή είναι μία πραγματικότητα».

Και πρόσθεσε: «Όλοι οι πολίτες έχουν αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης. Υπάρχει ένα εύλογο ερώτημα: “κλείνετε με 1000 κρούσματα και ανοίγετε με 3.500;’”» είπε στη συνέχεια της ομιλίας του ο πρωθυπουργός. «Όταν κλείσαμε τον Ιανουάριο βλέπαμε την τάση των κρουσμάτων. Αν δεν είχαμε κλείσει, είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι η αύξηση θα ήταν εκθετική και η επιβάρυνση στο ΕΣΥ τέτοια που πιθανώς να μην μπορούσαμε να διαχειριστούμε. Το βρετανικό στέλεχος σε συνδυασμό με το καταχείμωνο έκαναν την μεταδοτικότητα του ιού πιο γρήγορη. Πήραμε μέτρα νωρίτερα. Ο ιός είναι πιο μεταδοτικός και ναι, υπήρχε κούραση στην κοινωνία» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

«Είναι πολύ δύσκολο να έχουμε ελεγκτικούς μηχανισμούς παντού» σημείωσε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Δεν το κάναμε. Εμπιστευτήκαμε τους πολίτες. Ο βαθμός συμμόρφωσης δεν είναι ίδιος με πέρσι τον Απρίλιο και το Μάιο. Σήμερα αυτό που κάνουμε είναι προσεκτική ανακατανομή δραστηριοτήτων. Για τις διαδημοτικές μετακινήσεις δεν έχουμε διαφορετική άποψη. Ήταν εισήγηση της επιτροπής. Κρίναμε εκ των υστέρων ότι δεν είναι μέτρο αποτελεσματικό» συμπλήρωσε.

Πηγή: gazzetta.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...