Μητσοτάκης: Δεν έχω καμιά υποχρέωση να δέχομαι στην Ελλάδα οικονομικούς μετανάστες

Ο πρωθυπουργός, σε τηλεοπτική συνέντευξή του, μίλησε επίσης για το βέτο προς τη Λιβύη, την εξωτερική πολιτική της χώρας, το Μεταναστευτικό και την Οικονομία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το βράδυ της Πέμπτης, παραχώρησε συνέντευξη στον Alpha, μια μέρα μετά το διάγγελμά του για την υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Για όλους και για όλα μίλησε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου.

H πρώτη ερώτηση που δέχθηκε ο κ.Μητσοτάκης αφορούσε την κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Όπως είπε, πιστεύει ότι είναι υποψηφιότητα που συγκεντρώνει πολλά θετικά στοιχεία. Για τον Προκόπη Παυλόπουλο είπε ότι τίμησε τη θέση και τα καθήκοντά του. Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης απέκρουσε την κριτική που είχε δεχθεί νωρίτερα από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι άργησε να ανακοινώσει την επιλογή του, λέγοντας ότι το έκανε νωρίτερα από ό,τι είχε υποχρέωση, ενώ απάντησε ότι ο κ. Παυλόπουλος ήταν ένας καλός Πρόεδρος. «Είχα αιτιολογήσει την επιλογή μου να μην τον ψηφίσω το 2015. Το 2020 δεν είναι το 2015 και δεν είμαι στην ίδια θέση. Είμαι πρωθυπουργός. Τον σέβομαι και τον τιμώ, ήταν καλός πρόεδρος, σταθμίζοντας στα δεδομένα επέλεξα την κυρία Σακελλαροπούλου. Δεν επέλεξα γιατί είναι γυναίκα, αλλά και γιατί ήταν γυναίκα. Δεν είναι μόνο αυτό. Κάθε κορίτσι μπορεί να λέει γιατί “όχι και γω”. Στα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης η Ελλάδα αποκτά για πρώτη φορά Πρόεδρο Της Δημοκρατίας γυναίκα. Η κυρία Σακελλαροπούλου είναι ένας θαυμάσιος, πολύ ζεστός, ένας κανονικός άνθρωπος και έχει πολλά ενδιαφέροντα. Είναι σύμβολο της νέας εποχής, έχει σελίδα στο facebook, είναι ένας άνθρωπος του κόσμου, ένας άνθρωπος της εποχής. Είναι ένα σύμβολο της νέας εποχής που ξημερώνει», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...