Μητσοτάκης: Επιβεβλημένη η μείωση των φόρων

Επιβεβλημένη χαρακτήρισε τη μείωση των φόρων, ειδικά στις επιχειρήσεις, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι αυτός είναι «ο μόνος τρόπος να στείλουμε μήνυμα στην επιχειρηματική κοινότητα ότι αξίζει να επενδύσει κανείς σε αυτή τη χώρα».

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ότι δεν διαθέτει πραγματικό σχέδιο για το μέλλον.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι δεν γίνεται το 80% του εισοδήματος ενός ελεύθερου επαγγελματία να καταλήγει στο κράτος, συμπληρώνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία επεξεργάζεται σχέδιο, το οποίο και θα παρουσιάσει μόλις αυτό είναι έτοιμο.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μείωσης φόρων ακόμη και χωρίς την έγκριση των δανειστών, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε «θα το κάνουμε», με την παράλληλη παρουσίαση ενός κοστολογημένου σχεδίου για μείωση των δαπανών.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εμφανίστηκε βέβαιος ότι «θα πείσουμε τους Ευρωπαίους πως έχουμε συνολικό σχέδιο για την χώρα». Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι εφόσον μια ελληνική κυβέρνηση προτάξει ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα το έχει «αγκαλιάσει» η ίδια, η Ευρώπη θα δείξει μεγαλύτερη κατανόηση στο ζήτημα των πλεονασμάτων.

Επίσης, συμπλήρωσε ότι με λίγο μικρότερα πλεονάσματα, θα έχουμε δημοσιονομικό χώρο για μειώσεις φόρων, προκειμένου να ανασάνει η αγορά, ενώ επανέλαβε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα υποσχεθεί πράγματα που δεν μπορεί να κάνει πράξη.

«Έχουμε κάνει γενναία αυτοκριτική»

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την εκλογή του στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως «το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ν.Δ. ήταν ότι ήταν ταυτισμένο κόμμα με αυτό που πολλοί λένε το “παλιό”». «Η Νέα Δημοκρατία έχει προσφέρει πολλά, έχει κάνει και τα λάθη της. Εμείς έχουμε κάνει γενναία αυτοκριτική και έχουμε αλλάξει πολλά στη Ν.Δ.», συνέχισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.  

«Προανήγγειλε επίσης τη συμμετοχή πολλών εξωκοιβουλευτικών στο κυβερνητικό σχήμα εφόσον η Νέα Δημοκρατία επικρατήσει στις επόμενες εκλογές, καταλογίζοντας στον κ. Τσίπρα, μεταξύ άλλων, ότι «απαξίωσε και την έννοια της πολιτικής ανανέωσης».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα ζητούσε εκλογές αν δεν ήταν απολύτως πεπεισμένη ότι είναι έτοιμη να κυβερνήσει και πρόσθεσε ότι έχει ξεκάθαρο σχέδιο που περιλαμβάνει προσέλκυση επενδύσεων, μεταρρυθμίσεις, μειώσεις φόρων και δαπανών, αλλά και εξορθολογισμό του κράτους.

«Εμείς δεν θα κάνουμε απολύσεις, αλλά δεν θα δεχθούμε παράνομες μονιμοποιήσεις συμβασιούχων», είπε επιπλέον ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, προαναγγέλλοντας αλλαγή του πλαισίου για τους μετακλητούς υπαλλήλους.

«Θα καθαρίσω τα Εξάρχεια»

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία. Δεν μπορώ να πω το ίδιο για τους πολιτικούς προϊστάμενους της Αστυνομίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ερωτηθείς για την επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταλόγισε στην κυβέρνηση αδυναμία να παρέμβει για να αντιμετωπίσει τον «κύκλο των αντιεξουσιαστών», προσθέτοντας πως «η αστυνομία αν είχε πολιτική εντολή και κατεύθυνση θα μπορούσε να καθαρίσει τα Εξάρχεια».

Ακόμα, δήλωσε ότι ως πρωθυπουργός «θα καθαρίσω τα Εξάρχεια», ότι υπογράμμισε θα καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου και πως θα φτιαχτεί τουλάχιστον μία φυλακή υψίστης ασφαλείας.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...