Μητσοτάκης: «Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας είναι στην ημερήσια διάταξη»

«Ο λαϊκισμός στις μέρες σας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο»

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ότι στις μέρες του ο λαϊκισμός ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και προσπαθεί να βάλει ανάχωμα στην κατάρρευσή του μέσω του πελατειακού κράτους που δημιουργεί και της δήθεν μάχης κατά της διαφθοράς, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «η διαστρέβλωση της πραγματικότητας είναι στην ημερήσια διάταξη».

«Οι δολοφονίες χαρακτήρων από τα πληρωμένα σας τρολ είναι η μεγάλη σας εξειδίκευση. Πέφτετε σε παραλήρημα λασπολογίας. Επιχειρείτε δύο αναχώματα στην κατάρρευσή σας», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ως πρώτο ανάχωμα έθεσε το πελατειακό κράτος. Παραδέχτηκε ότι για χρόνια προτεραιότητα της εξουσίας αλλά και απαίτηση των πολιτών, ωστόσο, όπως ανέφερε έδωσε προσωπικό αγώνα για να ξεριζώσει πελατειακές λογικές και να εισάγει την έννοια της αξιολόγησης και αξιοκρατίας «που τόσο μισείτε» είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Τον κατηγόρησε ότι εφαρμόζει κομματικές διακρίσεις στο κράτος και η κυβέρνηση έχει διορίσει χιλιάδες δικούς της με μοναδικό κριτήριο την κομματική νομιμοφροσύνη.

«Κι όλα αυτά που εκατοντάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα χάνουν τη δουλειά τους. Αναβιώσατε τις προσδοκίες για ένα μεγάλο δημόσιο», σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για τη διαφθορά και τη διαπλοκή

Το δεύτερο ανάχωμα, κατά τον Κυριάκος Μητσοτάκη είναι η μάχη κατά της διαφθοράς. «Υπήρχε διαπλοκή στην Ελλάδα δεν την πολεμήσατε αλλά επιχειρήσατε να κάνετε συνδιαλλαγές μαζί της», υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εσείς χρησιμοποιήσατε τα «βοθροκάναλα» της διαπλοκής -όπως τα λέει ο κ. Πολάκης. Επιχειρήσατε να χτίσετε τη νέα διαπλοκή που είναι χειρότερη από την παλιά. Τα βοσκοτόπια του κ. Καλογρίτσα και οι παρεμβάσεις στην Τράπεζα Αττικής θα υπενθυμίζουν την προσπάθειά σας.

Η επιχείρηση για έλεγχο του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου κατέρρευσε μετά την απόφαση του Συμβούλιο της Επικρατείας. Για σας η δήθεν πάταξη της διαπλοκής είναι πρόσχημα για την συγκέντρωση εξουσιών στο πρόσωπό σας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για το πόρισμα της πλειοψηφίας της εξεταστικής επιτροπής υπογράμμισε που δεν προκύπτουν ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπο και έκανε εκτενή αναφορά στην Αυγή.

Για τα περί δραχμής του Ξυδάκη

Επιτέθηκε στην κυβέρνηση με αφορμή και τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Ξυδάκη για τα περί δραχμής, σχολιάζοντας ότι «κάθε ανοησία που εκστομίζει κυβερνητικό στέλεχος έχει επίδραση στην πραγματική οικονομία» και διερωτήθηκε «αυτό δεν αφορά την κυβέρνηση;».

Εκτός, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν δεν είπε ανοησία. «Ο κ. Ξυδάκης είπε δημόσια κάτι που σκέφτεστε, αν μας πιέσουν έχουμε κι άλλη διέξοδο. Ποιος συντάσσεται λοιπόν με τον Σόιμπλε, εμείς ή τα δικά σας στελέχη;».

«Και πότε έρχεται αυτή η δήλωση; Σε μία ταραγμένη εποχή που διάφοροι θέλουν τη διάλυση της Ευρωζώνης», πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για τη διαπραγμάτευση

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για αναξιοπιστία στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης τονίζοντας ότι οι δανειστές απαιτούν πράγματι υπερβολικά υψηλά μέτρα και αυτό είναι το τίμημα «της αναξιοπιστίας Τσίπρα και της τραγικής ανικανότητάς σας».

Καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα την ευθύνη για τα νέα μέτρα λιτότητας. «Δεν θα σας επιτρέψουμε να παίξετε την τύχη της χώρας στα ζάρια», προειδοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...