Μητσοτάκης: “Κλείνει το γραφείο του ΔΝΤ στην Αθήνα”!

Αποκαλυπτικός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια κίνηση με έντονο συμβολισμό για την επόμενη μέρα στην Ελλάδα. Τι είπε μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Γκεοργκίεβα ο πρωθυπουργός. “Δεν ήταν πάντοτε εύκολη η σχέση με το Ταμείο…”. “Μήνυμα” στους εταίρους για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Ο Αιμίλιος Περδικάρης βρίσκεται σε αποστολή στις ΗΠΑ για το newsit.gr για να σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις.

Την ανακοίνωση για το κλείσιμο του γραφείου του Ταμείου (σ.σ. στο τέλος του χρόνου) έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τη διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Η απόφαση αυτή εμπεριέχει μηνύματα… συμβολισμού για την μετάβαση στη νέα εποχή που έρχεται στην χώρα μας μετά και την οριστική έξοδο από την σχεδόν δεκαετή κρίση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αυτή την τοποθέτηση μετά την κατ’ ιδίαν συζήτησή του με τη Γενική Διευθύντρια του Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα και κατά την έναρξη της διευρυμένης συνάντησης στην οποία τον συνόδευαν ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Άλεξ Πατέλης και ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Δ.Ν.Τ, Μιχάλης Ψαλιδόπουλος.

Αμέσως μετά την συνάντηση με την… διάδοχο της Κριστίν Λαγκάρντ στην θέση της επικεφαλής του Ταμείου, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές και σε συνέχεια της κοινής απόφασης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Managing Director του Δ.Ν.Τ, Κ. Γκεοργκίεβα, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρας έχει έρθει ήδη σε επικοινωνία με το Δ.Ν.Τ προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για το κλείσιμο του Γραφείου του Ταμείου στην Αθήνα. Παράλληλα, ο σχεδιασμός του Υπουργείου Οικονομικών και του ΟΔΔΗΧ προβλέπει την αποπληρωμή, εντός του 2020, ενός ακόμη τμήματος του υπολοίπου του δανείου του Δ.Ν.Τ.

newsit.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...