Μητσοτάκης: Να νικήσουμε την απογοήτευση και την παραίτηση

«ΤΟ ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕ ΑΚΡΙΒΑ Η ΧΩΡΑ»

Το «Τσοβόλα δώστα όλα» το πλήρωσε ακριβά η χώρα, τόνισε χειροκροτούμενος από τους βουλευτές του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Βουλή και αναφερόμενος στο πακέτο παροχών το οποίο εξήγγειλε προ ημερών ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εκτίμησε ότι η υπεραπόδοση εσόδων θα έπρεπε να αξιοποιηθεί στη διαπραγμάτευση για να συμφωνηθούν χαμηλότερα πλεονάσματα, ενώ έκανε λόγο για ελληνικής έμπνευσης σχέδιο – του οποίου φορέας είναι η Ν.Δ. – με στόχο την ανάπτυξη, τις μεταρρυθμίσεις και την επαναδιαπραγμάτευση για να μειωθούν τα πλεονάσματα.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε να νικηθούν «η απογοήτευση και η παραίτηση που προκάλεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», ενώ αναρωτήθηκε ποια θα είναι η παρακαταθήκη της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, όταν θα αποχωρήσει από την εξουσία, σημειώνοντας ότι η κυβερνητική θητεία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ταυτίζεται με το μεγαλύτερο πισωγύρισμα της χώρας από τη Μεταπολίτευση και έπειτα.

«Η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα»
«Είστε η πρώτη κυβέρνηση που δεν κατηγορεί τις προηγούμενες, αλλά την επόμενη κυβέρνηση για τις δικές σας αποτυχίες», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι η πλειοψηφία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, στις ομιλίες τους, αναφέρονται περισσότερο στον ίδιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τη Ν.Δ. και λιγότερο στον Προϋπολογισμό.

«Με τη βοήθεια της Χρυσής Αυγής και των τότε και τώρα παρατρεχάμενών του, πριν δύο χρόνια, ο κ. Τσίπρας έσυρε τη χώρα σε εκλογές», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «όταν προσγειωθήκατε απότομα στην πραγματικότητα, μετά την ενασχόλησή σας με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, την επανάσταση του Φιντέλ και άλλα ζητήματα, δεν είχε μείνει πια τίποτα, κανένα σχέδιο για τη χώρα».

«Βάζατε 20 στον κύριο Φίλη, μέχρι που σας υποχρέωσαν άλλες δυνάμεις να τον αλλάξετε», ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ., αναφερόμενος σε διεθνείς εκθέσεις οι οποίες δείχνουν πτώση του επιπέδου των Ελλήνων μαθητών στα μαθηματικά και την κατανόηση κειμένου.

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι ο Αλ. Τσίπρας στα Γιάννενα το 2014 έλεγε ότι το «κοινωνικό μέρισμα» της κυβέρνησης Σαμαρά ότι είναι «πράξη ντροπής, καταισχύνης, ανήθικη» και σχολίασε πως «η ιστορία εκδικείται και επαναλαμβάνεται σαν φάρσα». Εκτίμησε ακόμη ότι «το κεφάλαιο του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού κλείνει μαζί σας. Η κοινωνία δεν θα εμπιστευθεί ένα πολιτικό που έκανε την εξαπάτηση και το ψέμα τρόπο ζωής».

«Εκλογές η μόνη λύση»
Για τις ρυθμίσεις σχετικά με το χρέος, ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε ότι «δεν γνωρίζουμε για πόσα χρόνια θα μας δεσμεύουν τα πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά η λιτότητα είναι δεδομένη για πολλά χρόνια» και επικαλέσθηκε την πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ και νυν στέλεχος της ΛΑΕ Νάντια Βαλαβάνη που δήλωσε στα «ΝΕΑ» ότι «τα μέτρα για το χρέος ισοδυναμούν με μνημόνιο μετά το μνημόνιο».

«Κερδίσατε ελάχιστα αυτονόητα πράγματα συμφωνημένα εδώ και καιρό, αλλά αποτύχατε στα μεγάλα. Η Ν.Δ. θα στηρίζει κάθε προσπάθεια για μείωση του χρέους, η μείωση είναι αναγκαία αλλά όχι αρκετή», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σημείωσε ότι «δεν μπορεί να μην συγκρίνουμε την δική σας “μείωση” με την διπλή αναδιάρθρωση του 2013 και το PSI που λέγατε ότι είναι καταστροφικό».

«Δεν έχετε κανένα απολύτως σχέδιο, δεν ξέρετε πως δουλεύει η παραγωγή και την οικονομία την μαθαίνετε ακόμα από αραχνιασμένα μαρξιστικά συγγράμματα», είπε και τόνισε ότι «οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν φόρους Σκανδιναβίας και παίρνουν την υγεία του κ. Πολάκη, την ασφάλεια του κ. Τόσκα και την παιδεία του κ. Φίλη».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέληξε σημειώνοντας ότι οι εκλογές δεν είναι πρόβλημα για τον τόπο, αλλά η μόνη λύση στο πρόβλημα του τόπου.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...