Μητσοτάκης: “4.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2013”

Μητσοτάκης:
Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει έρθει νομοσχέδιο με το πρώτο «κύμα» καταργήσεων οργανισμών του Δημοσίου, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην επομπή «Στον Ενικό» του τηλεοπτικού σταθμού STAR, ενώ πρόσθεσε ότι μέχρι το τέλος του 2013 θα γίνουν 4.000 απολύσεις.
«Οι 2.500 απολύσεις θα προέρθουν από την ΕΡΤ, περίπου 1.000 από πειθαρχικές υποθέσεις και υποθέσεις ιατρικών περιστατικών. Υπάρχουν αυτές και είναι καταγεγραμμένες μία προς μία και αναγνωρίζονται ως απομακρύνσεις από την τρόικα», διευκρίνισε ο υπουργός, συμπληρώνοντας πως υπάρχουν εκκρεμότητες μέχρι το τέλος του έτους, όπως για παράδειγμα τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως στα σχέδια του υπουργείου είναι η κατάθεση, μέχρι τα Χριστούγεννα, ενός νομοσχεδίου για το κλείσιμο μικρών νομικών προσώπων ιδιωτικών δικαίου.

Στο εν λόγω νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται 12 οργανισμοί, με τον υπουργό να επιβεβαιώνει πως θα κλείσει σίγουρα το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας.

«Είναι το πρώτο “κύμα” καταργήσεων φορέων. Θα ακολουθήσει, τον επόμενο χρόνο, μια πιο εμπεριστατωμένη δουλειά, με αξιολόγηση των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου. Δεν εκτιμούμε ότι θα υπάρχει κάποιο κλείσιμο, αλλά υπάρχει περιθώριο για μείωση προσωπικού», πρόσθεσε ο υπουργός.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως το 2014 θα γίνουν περίπου 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο. «Κάθε κράτος κάνει προσλήψεις. Δεν μπορεί να υπάρχει απόλυτη παράλυση ως προς τις προσλήψεις… Η διαφορά είναι ότι αυτές θα γίνουν, για πρώτη φορά, υπό τον έλεγχο του υπουργείου μας, οργανωμένα, ώστε να καλύψουμε ανάγκες που προήλθαν μέσα από αξιολόγηση διαδικασιών, θα καλύψουμε θέσεις που δεν μπορούμε να τις βρούμε μέσα από την κινητικότητα», κατέληξε.

Ως προς τα προαπαιτούμενα της δόσης του 1 δισ. ευρώ το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν έχει καμία εκκρεμότητα σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε πως «η τρόικα θεωρεί ότι ο πρώτος στόχος της τοποθέτησης 12.500 δημοσίων υπαλλήλων σε καθεστώς κινητικότητας έχει επιτευχθεί».

«Αυτή ήταν και η μεγάλη πρόκληση, όπως θυμάστε και από το δράμα της διαπραγμάτευσης του Ιουνίου όταν οι κάμερες ήταν μονίμως έξω από του υπουργείου. Τότε ήμασταν στο μηδέν και καταφέραμε να πετύχουμε αυτό το στόχο και να δώσουμε στη κυβέρνηση ένα διαπραγματευτικό πλεονέκτημα, να μην υπάρχουν ουσιαστικά τώρα εκκρεμότητες τώρα ως προς τα ζητήματα διοικητικής μεταρρύθμισης», σημείωσε.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...