Μια στο καρφί και μια στο πέταλο

Μια στο καρφί και μια στο πέταλο
Μια στο καρφί και μια στο πέταλο


28/03/2020 – 10:26

Η Ελλάδα συμφώνησε να δέχεται πρόσφυγες και μετανάστες από τη… Λιβύη, την ώρα που έγινε μάχη για να μην περάσουν χιλιάδες άνθρωποι από την Τουρκία στην Ελλάδα. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατηγορεί την κυβέρνηση για τη συγκεκριμένη συμφωνία που έκανε στο πλαίσιο της ναυτικής επιχείρησης, «Ειρήνη» η οποία αφορά το εμπάργκο όπλων προς τη Λιβύη.

Ο Ν. Κοτζιάς έγραψε: Η «Ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε στην Ε.Ε. να μεταφέρονται πρόσφυγες από Λιβύη σε Ελληνικά λιμάνια. Ως υπουργός Εξωτερικών είχα βάλει βέτο σε ανάλογη πρόταση βέτο. Απέτρεψα να γίνει η Κρήτη, δεύτερη Μόρια. Τούτοι εδώ φαίνεται να μην καταλαβαίνουν σε τι συμφωνούν. Επιπόλαια υποτιμούν προβλήματα, όντας επικίνδυνοι». Το 2015-16 η Ελλάδα είχε αρνηθεί πρόσφυγες-μετανάστες από τη Λιβύη στο πλαίσιο της τότε ναυτικής επιχείρησης «Σοφία».

Τώρα, η Ιταλία και άλλες χώρες αρνήθηκαν να γίνουν αποδέκτες μεταναστών και προσφύγων, τους οποίους θα περισυλλέγει η νέα ευρωπαϊκή ναυτική δύναμη, “Ειρήνη”, η Αθήνα όμως υποχώρησε και δέχτηκε όσοι περισυλλέγονται να οδηγούνται στην Κρήτη. Κι αυτό προκειμένου να συγκροτηθεί η ναυτική δύναμη που θα εφαρμόζει το εμπάργκο όπλων προ Λιβύης.

 

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...