Οι Αρχές θεωρούν δεδομένο ότι οι δύο τρομοκράτες είχαν πάρει οδηγίες από τον αρχηγό τους πως να κινηθούν σε περίπτωση που εντοπιστούν και συλληφθούν 

Σε λίγη ώρα από τώρα οι δύο τρομοκράτες θα βρεθούν ενώπιον του ανακριτή για να απαντήσουν για το αιματοκύλισμα που σχεδίαζαν στην «καρδιά» της Αθήνας αλλά και για τα πρόσωπα που είχαν σκοπό να εκτελέσουν.

Ο ένας εκ των συλληφθέντων έχει κάνει ήδη πίσω, υποστηρίζοντας ότι τον πίεζε ο εγκέφαλος στην Τεχεράνη να προχωρήσει γρήγορα το σχέδιο, κάτι που ωστόσο ο ίδιος «δεν επιθυμούσε» αλλά είχε ανάγκη τα χρήματα.

Βέβαια, στα μηνύματα ο Πακιστανός φαίνεται αποφασισμένος για όλα και δεν κάνει βήμα πίσω αντιθέτως υπόσχεται στον αρχηγό δεκάδες φωτογραφικά ντοκουμέντα ως… απόδειξη της επιτυχίας του χτυπήματος.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι δεν πρόκειται για ειλικρινή μεταμέλεια αλλά για «στρατηγική κίνηση», θεωρώντας ότι αυτό θα τον βοηθήσει στη δικαστική του τύχη. Επίσης, οι Αρχές θεωρούν δεδομένο ότι είχαν πάρει οδηγίες από τον αρχηγό τους πως να κινηθούν σε περίπτωση που εντοπιστούν και συλληφθούν. Και ο ίδιος γνώριζε ότι δεν είχε να κάνει με επαγγελματίες τρομοκράτες αλλά με πρόσωπα που χειραγωγούνται εύκολα και θυσιάζονται για το χρήμα.

Τη στιγμή λοιπόν που οι δύο Πακιστανοί θα δίνουν απαντήσεις, την ίδια στιγμή στα εγκληματολογικά εργαστήρια τα κινητά τους τηλέφωνα θα «μιλούν» και θα δείχνουν τον δρόμο για την πορεία της έρευνας.

Στις συσκευές υπάρχουν ακόμα δεκάδες συνομιλίες με ομοεθνείς τους, αλλά και τον καθοδηγητή στην Τεχεράνη που ακόμα δεν έχουν μεταφραστεί. Ίσως εκεί να κρύβονται τα ονόματα των στόχων, αλλά και των ατόμων που μπροστά στο χρήμα ήταν έτοιμοι θα γαζώσουν αθώους πολίτες. Τα ονόματα δηλαδή εκείνων που κατάφεραν να στρατολογήσουν οι δύο συλληφθέντες.

Πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν πως «μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάποιο νέο πρόσωπο, ούτε επαφές με ποινικούς όμως η έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη και περιμένουμε να δούμε τι λένε τα υπόλοιπα μηνύματα αλλά και αυτά που έχουν σβηστεί. Δεν αποκλείεται να έρθουμε αντιμέτωποι και με νέα στοιχεία».

Το σχέδιο των τρομοκρατών είχε μπει σε τελικό στάδιο κι αν οι ελληνικές Αρχές δεν δρούσαν αστραπιαία, ίσως τα χειρότερα να μην μπορούσαν να αποφευχθούν.

Οι δύο τρομοκράτες παρουσιάζονταν στην κοινωνία ως μετανάστες, χτυπημένοι από τη μοίρα που είχαν έρθει στη χώρα μας για ένα καλύτερο αύριο όμως και οι δύο είχαν έναν αρκετά κλειστό κύκλο επαφών και δεν ήταν ιδιαίτερα επικοινωνιακοί.

Προφανώς όμως κανείς από εκείνους που είχε πάρε δώσε μαζί τους δεν πίστευε ότι η «ησυχία» αυτή έκρυβε κάτι άλλο από πίσω.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...