Μοοdy’s: Η Deutsche Bank κινδυνεύει με χρεοκοπία

Οίκος Αξιολόγησης

ΕΧΕΙ ΑΥΞΗΘΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ                                      

Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, επικαλούμενος τη δυσμενή κεφαλαιακή θέση της γερμανικής τράπεζας, προειδοποιεί για τον κίνδυνο της μεσοπρόθεσμης χρεοκοπίας της Deutsche Bank, εφόσον διατηρηθούν οι τρέχουσες τάσεις.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο, ο συστημικός κίνδυνος για την Deutsche Bank έχει αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες, γεγονός το οποίο συντηρεί σε υψηλά επίπεδα τον κίνδυνο χρεοκοπίας.

Ωστόσο, ο Moody’s διευκρινίζει ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί εν μια νυκτί, ενώ εκφράζει την πεποίθηση πως εάν η διοίκηση της τράπεζας λάβει άμεσες και ουσιαστικές αποφάσεις προς τη σωστή κατεύθυνση, ενδεχομένως να αποφευχθεί το δυσμενές σενάριο.

Ενδεικτικό της κατάστασης, στην οποία έχει περιέλθει η Deutsche Bank, αποτελεί το γεγονός πως η αξία των περιουσιακών της στοιχείων έχει συρρικνωθεί από τα 2,3 τρισ. δολάρια σε μόλις 1,5 τρισ. δολάρια, σε διάστημα μόλις οκτώ ετών.

Σημειώνεται ότι η γερμανική τράπεζα, λίαν συντόμως, θα κληθεί να καταβάλει πρόστιμο αρκετών δισεκατομμυρίων δολαρίων στις αμερικανικές αρχές, εξαιτίας της εμπλοκής της στην υπόθεση αγοραπωλησιών «τοξικών» ενυπόθηκων δανείων.

Οι δύο πλευρές, αυτή την περίοδο, βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για το ύψος του προστίμου, με την αρχική πρόταση των ΗΠΑ να ανέρχεται στα 14 δισ. δολάρια.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...