Μοσκοβισί: Μπορούμε να έχουμε ένα θετικό Eurogroup

«Οι στρατηγικές προκλήσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πολλές»…

Έκκληση για «υπευθυνότητα» προκειμένου να υπάρξει θετική έκβαση στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου απευθύνει ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Les Echos.

«Οι επιδόσεις της Ελλάδας είναι πολύ υψηλότερες από τις προβλέψεις μας, περισσότερο αισιόδοξες από ό,τι προέβλεπε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Οι αριθμοί μας δεν είναι ούτε εσφαλμένοι, ούτε προϊόντα φαντασίας. Ελπίζω ότι αυτή η έκκληση για υπευθυνότητα και οξυδέρκεια θα εισακουσθεί εντός της εβδομάδας, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε ένα θετικό Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου», αναφέρει ο κ. Μοσκοβισί, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν οι Ευρωπαίοι πιστωτές συμφωνούν με τις απαιτήσεις του ΔΝΤ.

Όπως επισημαίνει, «επί της αρχής είναι απαραίτητο όλοι οι συμμετέχοντες θεσμοί να προχωρήσουν από κοινού». «Εάν δεν συμφωνούμε μεταξύ μας, δεν θα υπάρξει συμφωνία» αναφέρει. Ο ίδιος δηλώνει πάντως «πεπεισμένος ότι θα καταλήξουμε σε μία τέτοια συμφωνία, διότι είναι κρίσιμο σε μία στιγμή που οι στρατηγικές προκλήσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πολλές».

Τονίζει παράλληλα ότι «τα νούμερα που θέτουμε στο τραπέζι πρέπει να κάνουν όλους να σκεφτούν». «Αυτό που ζητάμε από την Ελλάδα πρέπει να είναι αναλογικό και αποδεκτό από τον ελληνικό λαό, άρα να γίνει αντιληπτό ως νόμιμο», επισημαίνει προσθέτοντας ότι η Ελλάδα «έχει υποφέρει πολύ και έχει εφαρμόσει πληθώρα μεταρρυθμίσεων» παρά το ότι «της μένει ακόμη δρόμος».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...