Μοσκοβισί στο ΥΠΟΙΚ: Υπάρχει καλή πρόοδος, ψάχνουμε την καλύτερη λύση για τη συμφωνία

Τσακαλώτος Μοσκοβισί

Σημαντική βελτίωση, οι στόχοι του προγράμματος μπορούν να επιτευχθούν

Σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης «βλέπει» ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα, που τόνισε ότι «κλειδί» για την συμφωνία είναι οι μεταρρυθμίσεις και όπως είπε «όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος».

Αποχωρώντας δήλωσε ότι «Είχαμε μία πάρα πολύ εποικοδομητική συζήτηση, όπως πάντα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ετοιμάζουμε το επόμενο Eurogroup της Δευτέρας, υπό τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, που επίσης εργάζεται στις παραμέτρους για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης, υπάρχει καλή πρόοδος, που πιστεύω ότι θα συνεχιστεί και θα βρούμε την καλύτερη λύση , τόσο για την Ελλάδα, όσο και για τους εταίρους της ευρωζώνης. Πάντα είχα την αίσθηση ότι χρειαζόμαστε μία ισχυρή Ελλάδα, εντός ευρωζώνης. Η κατάσταση έχει βελτιωθεί εδώ (σ.σ. Ελλάδα) η οικονομική κατάσταση είναι πολύ καλύτερη, οι προβλέψεις μας δείχνουν ότι μπορεί να γίνει πολύ καλύτερη μέχρι το 2018 και το 2019, οι δημοσιονομικοί στόχοι, μπορούν να επιτευχθούν και να ξεπεραστούν, αλλά φυσικά χρειάζονται οι προσπάθειες και οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν, ώστε να υπάρχει καλή πίστη από όλες τις πλευρές. Το πνεύμα υπάρχει, η θέληση για να πάμε σε λύση υπάρχει και όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος».

Νωρίτερα, μπαίνοντας στο υπουργείο Οικονομικών, ο επίτροπος Μοσκοβισί δήλωσε ότι «υπάρχει σύγκλιση σε ορισμένα σημεία ώστε να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση και να προχωρήσουμε», εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι μπορεί να βρεθεί λύση. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι «Η 20η Φεβρουαρίου μπορεί να είναι μια καλή στιγμή για την Ελλάδα».

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, ενώ στις 12.30 θα ακολουθήσει η συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, ο Πιέρ Μοσκοβισί θα παρασημοφορηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και θα αναγορευτεί σε επίτιμο διδάκτορα από Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

 

Στη συνέχεια ο Πιέρ Μοσκοβισί θα μεταβεί στις 11.00 στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Το «ραντεβού» με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει οριστεί για τις 12.30.

Ο κ. Μοσκοβισί θα παρασημοφορηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και θα αναγορευτεί σε επίτιμο διδάκτορα από Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σε δηλώσεις της χθες η εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, Ανίκα Μπράιτχαρτ, διευκρίνισε πως η επίσκεψη «πολιτικού χαρακτήρα» του Ευρωπαίου Επιτρόπου  δεν συνδέεται με την αποστολή των θεσμών στην Αθήνα, σημειώνοντας ότι «εργαζόμαστε εντατικά για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, από κοινού με όλους τους εταίρους, προκειμένου η ελληνική οικονομία να συνεχίσει να ανακάμπτει».

 

Φωτογραφία: Eurokinissi

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/270807-Moskobisi-THa-broyme-ten-kalytere-lyse-kai-gia-ten-Ellada-kai-gia-toys-etairoys-Binteo ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...