Μοσκοβισί: Συνθήκες για ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Για εποικοδομητική σύσκεψη και δημιουργία των συνθηκών ολοκλήρωσης της αξιολόγησης μίλησε ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, μετά την ολοκλήρωση της συνδρίασης του Eurogroup.

Τόνισε δε πως τα επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα μετά το τέλος του προγράμματος έχουν σκοπό να κρατήσουν την Ελλάδα σε σωστή δημοσιονομική τροχιά.

Όπως ανέφερε «υπάρχουν ακόμα πολλές ημέρες εντατικής δουλειάς μεταξύ των εταίρων» και υπογράμμισε ότι η Κομισιόν θέλει εξισορροπημένη λύση που να σηματοδοτεί το φως στο βάθος του τούνελ της λιτότητας.

Αναγνώρισε ότι υπάρχουν ακόμα διαφορές που πρέπει να γεφυρωθούν και ότι θα πρέπει να γίνει πολλή δουλειά, ενώ εξέφρασε την διάθεση της Κομισιόν να υποστηρίξει την Ελλάδα «στις προσπάθειες για πολιτική εξομάλυνση της αγοράς εργασίας».

Ανέφερε ότι όλοι οι εταίροι αναγνώρισαν τις μεγάλες προσπάθειες που έχει κάνει η Ελλάδα. «Τα δημοσιονομικά στοιχεία συνεχίζουν να μας εκπλήσσουν θετικά» είπε χαρακτηριστικά και εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Ελλάδα «μπορεί να πετύχει τουλάχιστον 2% πρωτογενές πλεόνασμα».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/271667-Moskobisi-Synthekes-gia-oloklerose-tes-axiologeses ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...