Μουσείο Μπενάκη: Μία ημέρα λιγότερη για το κοινό λόγω κρίσης

Μουσείο Μπενάκη: Μία ημέρα λιγότερη για το κοινό λόγω κρίσης
Ανεπηρέαστος από  την οικονομική κρίση δεν θα μπορούσε να μείνει ο πολιτισμός όσων αφορά τις εξελίξεις στη χώρα.
Σε αυτό οφείλεται ότι τα κτίρια του Μουσείου Μπενάκη θα λειτουργούν μία ημέρα λιγότερο για το κοινό, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Συγκεκριμένα, θα ισχύσουν τα εξής ωράρια λειτουργίας: Το κεντρικό κτίριο της Κουμπάρη θα είναι κλειστό Δευτέρα και Τρίτη και ανοικτό Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο 9:00- 17:00, Πέμπτη 9:00- 24:00 και Κυριακή 9:00- 15:00. Το Πωλητήριο παραμένει ανοιχτό κατά τις ώρες λειτουργίας του χώρου αλλά και τη Δευτέρα.

Το κτίριο της οδού Πειραιώς, θα παραμένει κλειστό από Δευτέρα έως και Τετάρτη και θα ανοίγει Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 10:00- 22:00 και Κυριακή 10:00- 18:00. Παραμένει επίσης κλειστό το μήνα Αύγουστο. Το Πωλητήριο και το Κυλικείο είναι ανοιχτά κατά τις ώρες λειτουργίας του χώρου.

Κλειστό θα παραμένει από Δευτέρα έως και Τετάρτη, το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, στην οδό Ασωμάτων, το οποίο θα λειτουργεί για το κοινό Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 9:00- 17:00. Η Πινακοθήκη Χατζηκυριάκου- Γκίκα, θα λειτουργεί Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σαββάτο και Κυριακή 10:00- 18:00. Το Πωλητήριο είναι ανοιχτό: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00-19:00 και Τετάρτη, Σάββατο: 10:00-15:00.

Με δύο πολυαναμενόμενες εκθέσεις, του Βάλια Σεμερτζίδη και του Κώστα Κουλεντιανού, εγκαινιάζεται τον Σεπτέμβριο το φθινοπωρινό πρόγραμμα του Μουσείου Μπενάκη στην οδό Πειραιώς, ενώ στην οδό Κουμπάρη ξεκινά στις 19 Σεπτεμβρίου η έκθεση “Δύο φορές ξένος- Εκτοπισμοί και ανταλλαγές πληθυσμών τον 20ό αιώνα”.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...