Μπάιντεν για Κίνα: «Αν δεν κάνουμε τίποτα θα μας συντρίψουν»

Μπάιντεν για Κίνα: «Αν δεν κάνουμε τίποτα θα μας συντρίψουν»
Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι πέρασε “δύο ώρες” στο τηλέφωνο με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, κατά την πρώτη τους επαφή μετά την εκλογή του.

“Πέρασα δύο ώρες στο τηλέφωνο χωρίς διακοπή με τον Σι Τζινπίνγκ”, εξήγησε ο Μπάιντεν από το Οβάλ Γραφείο. “Αν δεν κάνουμε τίποτα, θα μας συντρίψουν”, πρόσθεσε, επιβεβαιώνοντας τη βούλησή του να αντισταθεί στο Πεκίνο.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, ο Τζο Μπόιντεν τόνισε πως θα είναι είναι πολύ πιο αυστηρός από τον Ντόναλντ Τραμπ στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διατηρώντας παράλληλα μια σχετική συνέχεια στα οικονομικά θέματα.

Τάχθηκε επίσης υπέρ μιας πιο πραγματιστικής προσέγγισης σε θέματα όπως το κλίμα, που εγκαταλείφθηκε από τον προκάτοχό του.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της αμερικανικής κυβέρνησης, ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε τη “βαθιά του ανησυχία” όσον αφορά την “καταστολή στο Χονγκ Κονγκ”, τις “παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων” στην επαρχία Σιντζιάνγκ και την όλο και πιο επιβλητική θέση του Πεκίνου στην περιοχή, ειδικά έναντι της Ταϊβάν.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...