Μπάλα στο Μπάκιγχαμ: “Αν σπάσετε τζάμι θα λογαριαστείτε με τη γιαγιά μου”

Μπάλα στο Μπάκιγχαμ:
O πρίγκιπας Γουίλιαμ υποδέχτηκε τη Δευτέρα ποδοσφαιριστές στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, καθώς η επίσημη κατοικία της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ προετοιμάστηκε για να φιλοξενήσει το πρώτο ποδοσφαιρικό ματς στην 308χρονη ιστορία της!
Το παιχνίδι ανάμεσα σε δύο από τις πιο παλαιές ερασιτεχνικές ομάδες της Αγγλίας, προγραμματίστηκε να γίνει στους κήπους του Μπάκιγχαμ στο κέντρο του Λονδίνου, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 150 χρόνια της αγγλική Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FA).

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, δεύτερος στη σειρά διαδοχής του θρόνου, είναι επίτιμος πρόεδρος της FA και επρόκειτο να παραδώσει 150 τιμητικά μετάλλια σε ερασιτέχνες του αθλήματος σε αυτήν την ιδιότυπη τελετή, που μαρτυρά πόσο οι Αγγλοι αναγνωρίζουν στο ποδόσφαιρο ένα πολύτιμο κομμάτι της εθνικής τους ταυτότητας.

«Αυτό το υπέροχο σπίτι, το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, βρίσκεται στην καρδιά του έθνους μας, άρα δεν θα μπορούσε να υπάρξει ιδανικότερο σκηνικό για να τιμήσουμε το εθνικό μας παιχνίδι» είπε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ στους καλεσμένους του.

«Δεν ξέρετε πόσο χαρούμενος είμαι που θα παίξουμε μπάλα στον κήπο της γιαγιάς μου. Μόνο μια προειδοποίηση: Αν σπάσετε κάνα τζάμι θα έχετε να κάνετε με εκείνη!», προσέθεσε χαριτολογώντας.

Ο αγώνας ήταν ανάμεσα στους ποδοσφαιρικούς συλλόγους των Δημοσίων Υπηρεσιών και του Πολυτεχνείου, δύο από τις πιο παλαιές ομάδες της Αγγλίας.

Η ομάδα των Δημοσίων Υπηρεσιών είναι μάλιστα η μοναδική που υπάρχει και σήμερα από τους 11 συλλόγους που ίδρυσαν την FA το 1863 και όρισαν έπειτα τους 13 βασικούς κανόνες του αθλήματος. Ο σύλλογος του Πολυτεχνείου ιδρύθηκε το 1875.

ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΥΛ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...