Μπήκε στο Χάρβαρντ με σκοπό να… μην το τελειώσει!

Μπήκε στο Χάρβαρντ με σκοπό να… μην το τελειώσει!

Η 31χρονη σήμερα Andrea Blankmeyer είναι γενική οικονομική διευθύντρια της εταιρίας Transfix, έχοντας κατακτήσει μια ζηλευτή θέση σε ένα ακραία ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Η Andrea είχε γίνει δεκτή στην περίβλεπτη Οικονομική Σχολή του Χάρβαρντ για ένα μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων, ένα «χαρτί» που εξασφαλίζει από μόνο του μια καλή καριέρα εκεί έξω.

Η ίδια εγκατέλειψε όμως τις μεταπτυχιακές σπουδές σε μια από τις καλύτερες οικονομικές σχολές του κόσμου, αποδεχόμενη μόλις το 11% των 10.000 και πλέον αιτήσεων που λαμβάνει κάθε χρόνο. Γιατί; Γιατί, όπως εξηγεί, αυτό ήταν το απαραίτητο βήμα για να ξεκινήσει την επαγγελματική της πορεία στον κόσμο των οικονομικών!

Το 2015 λοιπόν, έχοντας ολοκληρώσει μάλιστα τον πρώτο από τα δύο χρόνια φοίτησης του απαιτητικού προγράμματος MBA, πήρε την τουλάχιστον δύσκολη απόφαση να παρατήσει το Χάρβαρντ για να ανοιχτεί στην περιπέτεια.

Εκείνο το καλοκαίρι είχε γίνει δεκτή για να κάνει την πρακτική της στη SoFi, ένα startup που τη μύησε στον κόσμο των οικονομικών. Η εταιρία ήταν τόσο ικανοποιημένη με τη δουλειά της που της έκανε τελικά πρόταση για μια θέση πλήρους απασχόλησης. Η Blankmeyer την αποδέχθηκε φυσικά αμέσως, καθώς ο σκοπός της Οικονομικής Σχολής είχε επιτευχθεί. Γιατί αυτός ακριβώς ήταν ο στόχος, να μπει στο στόχαστρο μιας καλής εταιρίας ως φοιτήτρια του Χάρβαρντ.

Απέναντί της είχε βέβαια τους γονείς της, αμφότεροι απόφοιτοι της ίδιας σχολής του Χάρβαρντ. Η νεαρή ήταν όμως αμετάπειστη. Συνέχισε να ανεβαίνει γρήγορα γρήγορα τα σκαλιά της ιεραρχίας στο γραφείο του Σαν Φρανσίσκο και πέρυσι την «τσίμπησε» η Transfix, ένα startup 78,5 εκατ. δολαρίων με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Όσο για το Χάρβαρντ, συνεχίζει να ισχυρίζεται πως εκπλήρωσε τον σκοπό του και με το παραπάνω, καθώς το όνομά του και μόνο ήταν αρκετό για να τη φέρει στο κατώφλι επιχειρήσεων που δεν θα την πρόσεχαν αλλιώς.

«Όλοι αναζητούν για πρακτική το καλοκαίρι τους φοιτητές της Οικονομικής Σχολής και όλοι είναι πρόθυμοι να μιλήσουν στους σπουδαστές με τρόπο που δεν θα έκαναν σε έναν επαγγελματία με όχι και τόσο καλά διαπιστευτήρια. Ήταν εύκολο και διασκεδαστικό λοιπόν να αναζητήσω δουλειά μέσω της σχολής. Οι άνθρωποι ήταν πρόθυμοι και ανοιχτοί να περάσουν χρόνο μαζί μου»…

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/353929-Mpeke-sto-CHarbarnt-me-skopo-na-men-to-teleiosei ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...