Μπακογιάννη: Πρώτα να δούμε ποιος θα είναι ο νέος Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ “IONΙAN TV”

«Οι θέσεις του Ντόναλντ Τραμπ για την εξωτερική πολιτική δεν ήταν πολλές, άρα πρέπει να αναμένουμε την στελέχωση των αρμοδίων υπηρεσιών, για να μπορούμε να έχουμε, σε ότι αφορά την Ελλάδα, μία αίσθηση για το που θα πάει η αμερικανική εξωτερική πολιτική», τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Ionian ΤV».

Όπως ανέφερε η βουλευτής και συντονίστρια των τομέων Εξωτερικών και Άμυνας της ΝΔ: «η εμπειρία έχει δείξει πως οι μεγάλες δημοκρατίες, όπως η Αμερική, έχουν πάρα πολλούς διαφορετικούς θεσμούς, οι οποίοι ελέγχονται» και πρόσθεσε: «Κανένας δεν είναι παντοκράτορας στην Αμερική και άρα θα υπάρχουν διάφοροι θεσμοί, οι οποίοι θα κρατήσουν μια ισορροπία στις διάφορες αποφάσεις».

Την ίδια ώρα, όπως σημείωσε, «νομίζω ότι αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να περιμένουμε για να δούμε πως θα τοποθετηθεί ο Ντόναλντ Τραμπ και σε ότι αφορά στην επιλογή των προσώπων, αλλά και δια των δηλώσεών του, σχετικά με την εξωτερική πολιτική».

Όσον αφορά στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι «είναι αναμφισβήτητο γεγονός πως η εκλογή Τραμπ ήταν η μια μεγάλη έκπληξη, για πάρα πολύ κόσμο». Επίσης, ανέφερε ότι «η Αμερική έχει ένα νέο Πρόεδρο, αλλά αναμφισβήτητα και μια βαθιά διχασμένη κοινωνία».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...