Μπαλάκι η δικογραφία μεταξύ Εφετείου και Πρωτοδικείου για το σχέδιο πυθία κατά του Κώστα Καραμανλή

Ποιος προσπαθεί να κουκουλώσει το σκάνδαλο;

Μεταξύ Πρωτοδικείου και Εφετείου κινείται πλέον η δικογραφία για την απόπειρα δολοφονίας του πρώην Πρωθυπουργού , Κώστα Καραμανλή, γνωστή και ως “σχέδιο Πυθία” και τις τηλεφωνικές υποκλοπές παραμένοντας ουσιαστικά στα αζήτητα εδώ και πάνω από 5 μήνες. Σχεδόν δώδεκα χρόνια από την αποκάλυψη της και ενώ η ανάκριση έχει εδώ και μήνες ολοκληρωθεί από τον ανακριτή Διαφθοράς, Δημήτρη Φούκα, άγνωστο παραμένει ποιό δικαστικό συμβούλιο είναι αρμόδιο για να αποφανθεί αν και ποιοί από τους πέντε συνολικά κατηγορούμενους για τα διάφορα σκέλη της υπόθεσης, θα καθίσουν στο εδώλιο.

Η δικογραφία είχε διαβιβαστεί στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, και μάλιστα τον Οκτώβριο του 2016 η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Μαρία – Σοφία Βαΐτση, είχε ζητήσει να παραπεμφθούν σε δίκη τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων ο πρώην Αμερικανός πράκτορας William Bazil και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχ. Καρχιμάκης. Αντί όμως, το δικαστικό συμβούλιο να προχωρήσει στην εξέταση της δικογραφίας για να κρίνει αν τελικά θα ακολουθήσει την άποψη της εισαγγελικής λειτουργού ή όχι, τελικά -σύμφωνα με πληροφορίες- με βούλευμά του, δήλωσε αναρμόδιο. Παράλληλα, παρέπεμψε στο Συμβούλιο Εφετών την υπόθεση, υποστηρίζοντας -κατά τις ίδιες πηγές- ότι εκείνος ο δικαστικός σχηματισμός είναι ο μόνος, σύμφωνα με τη δικονομία που μπορεί να εκδώσει την επίμαχη απόφαση. Εβδομάδες μετά, και αφού πράγματι η ογκωδέστατη δικογραφία είχε διαβιβαστεί στο μέγαρο του Εφετείου, ο εισαγγελέας, Παναγιώτης Πούλιος, κατέθεσε ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών τη δική του εισήγηση. Μόνο που δεν αφορούσε στην “τύχη” των πέντε κατηγορουμένων, αλλά στο ζήτημα αρμοδιότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά από το δικαστικό συμβούλιο να κηρυχθεί το τελευταίο αναρμόδιο και κατ’ επέκταση να επιστρέψει η υπόθεση ξανά πίσω στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ως το μόνο αρμόδιο δικαστικό όργανο για να κρίνει τη δικογραφία.  Πλέον αναμένεται και η τελική απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, το οποίο και θα αποφανθεί αν τελικά μπορεί το ίδιο να παραπέμψει τους κατηγορούμενους σε δίκη ή αυτό θα πρέπει να κριθεί από το Πρωτοδικείο.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/278623-Mpalaki-e-dikographia-metaxy-Epheteioy-kai-Protodikeioy-gia-to-schedio-pythia-kata-toy-Kosta-Karamanle ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...