Μπαράζ αλκοτέστ στην Αττική από την Τροχαία – “Χαμός” από κλήσεις για υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

Μπαράζ αλκοτέστ στην Αττική από την Τροχαία – “Χαμός” από κλήσεις για υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ
Μπαράζ αλκοτέστ στην Αττική από την Τροχαία –


27/01/2020 – 17:57

Το βράδυ του Σαββάτου “ξεχύθηκε” στους δρόμους η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής προκειμένου να κάνει ελέγχους αλκοτέστ στους οδηγούς. Μόνο τα ξημερώματα της Κυριακής, ελέχθησαν 1.549 οδηγοί, σε δεκάδες σημεία του κεντρικού οδικού δικτύου του λεκανοπεδίου και “κόπηκαν”  138 κλήσεις για κατανάλωση αλκοόλ.

Από την ανάλυση των στοιχείων προκύπτει ότι το 9% όσων ελέχθησαν βρέθηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια οινοπνεύματος. Ειδικότερα, οδήγησαν ενώ νωρίτερα είχαν πιει 110 άνδρες (79,7%) και 28 γυναίκες (20,3%).

Οι 31 άνδρες και οι εννέα γυναίκες ήταν από 31 έως 40 χρονών, ενώ 30 άνδρες και οκτώ γυναίκες 41-50 ετών. 23 άνδρες και μία γυναίκα ήταν από 51-60 ετών, 22 άνδρες και 10 γυναίκες από 20 έως 30 ετών και τέσσερις άνδρες άνω των 61 ετών.

Σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ, η οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος συνιστά αντικοινωνική συμπεριφορά και συγκαταλέγεται στις “επικίνδυνες” παραβάσεις που ευθύνονται για το μεγαλύτερο ποσοστό τροχαίων ατυχημάτων και μάλιστα θανατηφόρων.

Η ΕΛ.ΑΣ τονίζει πως οι σχετικοί έλεγχοι των Υπηρεσιών Τροχαίας συνεχίζονται “ακατάπαυστα σε όλη την Ελλάδα”, στο πλαίσιο του γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...