Μπαρτζώκας: «Θέλω να χαμηλώσω τους τόνους, η ομάδα παίζει συνέχεια στα όριά της»

Τον χαρακτήρα πρωταθλητή που έχει δείξει ο Ολυμπιακός στη σειρά απέναντι στη Φενέρ σχολίασε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, μιλώντας στους εκπροσώπους Τύπου ενόψει του Game 4 των προημιτελικών των playoffs της Euroleague.

Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» αναφέρθηκε στον τρόπο που ήρθε η νίκη της ομάδας του και έδωσε τα εύσημα στην τουρκική ομάδα για τον τρόπο παιχνιδιού της.

Αναλυτικά, όσα είπε:

Για την εξέλιξη της σειράς με τη Φενέρ:«Συνήθως όταν χάνεις με αυτόν τον τρόπο είναι επίπονο. Οι προπονητές και οι παίκτες έχουν μεγάλη εμπειρία σε αυτό το επίπεδο, να περάσει μια μέρα να ξαναμπούν στο γήπεδο και να παρουσιάσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Οι ομάδες δεν έχουν πολλές ευκαιρίες να φτάσουν τόσο κοντά στο final-4. Μιλάω και για αυτούς και για εμάς. Το κίνητρο είναι μεγάλο, ο στόχος είναι πολύ σημαντικός και για τις δύο ομάδες. Θα ήθελα να χαμηλώσω λίγο τους τόνους και τις προσδοκίες. Η ομάδα μας έχει όλη τη διάρκεια της χρονιάς και τώρα και γενικά έχει φτάσει το ταβάνι της, παίζει συνέχεια στα όριά της, δεν είναι εύκολο. Κάθε νίκη είναι σημαντική. Θα ετοιμαστούμε για το παιχνίδι αύριο. Δεν ξέρω πώς θα βαρύνει και σε εμάς και σε αυτούς. Πάντα πιστεύω το μπάσκετ δίνει αυτό που πρέπει στις ομάδες που παίζουν με το μαχαίρι στα δόντια. Και η Φενέρ, που είχε χάσει το πρώτο σχετικά εύκολα, πήγε σε όλες τις φάσεις και το μπάσκετ ήταν αντάμειψε. Και εμείς χθες, όταν η Φενέρ πήρε δυο φορές διαφορά εμείς γυρίσαμε και προηγηθήκαμε. Θέλει επιμονή, πίστη στο πλάνο και διαχείριση συναισθημάτων. Πολλές φορές βιαστήκαμε χθες. Όσες φορές έχουμε ισορροπία στην άμυνα, επιθετικό ριμπάουντ… Το ματς θα είναι πάρα πολύ δύσκολο, όπως ήταν το χθεσινό. »

Για τον χαρακτήρα πρωταθλητής της ομάδας: «Να δώσω τα εύσημα και στον αντίπαλο, ήταν δύσκολο να επανέλθει όταν έμεινε τέσσερις πόντους πίσω, έχει μεγάλη ικανότητα και ταλέντο. Έγυρε εμάς ένα μεγάλο σουτ ενός μεγάλου παίκτη, όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση κάνουμε τώρα από το να πούμε πώς θα παρουσιαστεί ο αντίπαλός, το μπάσκετ είναι απρόβλεπτο. Είδαμε χθες την αυξομείωση των συναισθημάτων και του σκορ, δεν είναι εύκολο για κανέναν».

Για τις αλλαγές που έγιναν: «Η Φενέρ ρισκάρει κάποια πράγματα με αυτό που κάνει. Γίνονται προσαρμογές. Χθες είχαμε πολλά ανοιχτά σουτ που δεν βάλαμε. Λίγο η κρισιμότητα του ματς, λίγο το στρες και το άγχος που βαραίνει την ομάδα που ήταν πρώτη στην κανονική περίοδο, δεν είναι εύκολο να το διαχειριστείς αυτό, όσο ταλαντούχα ομάδα και να έχεις. Πολλές ομάδες έχουν καλούς παίκτες, καλό πάγκο. Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε πιο εύκολα αν βάζαμε δύο βολές, αν δεν είχαμε πουλήσει μια μπάλα. Αυτό είναι το μπάσκετ, αυτή είναι η ομορφιά του».

Για το ότι ο Σλούκας δεν κρύβεται στην τελευταία μπαλιά: «Είναι πολύ σημαντικό για τον προπονητή να το έχει. Λέμε ότι υπάρχουν προπονητές που ισιώνουν τη γραβάτα, γιατί μπαίνει ένας παικταράς, βάζει 30 πόντους και εσύ ισιώνεις τη γραβάτα και παίρνεις μερίδιο της επιτυχίας. Χθες το ματς ήταν κάπως έτσι».

Για τους παίκτες που μένουν στον πάγκο: «Είναι παιχνίδια που όλοι θέλουν στην καριέρα τους. Μετά από τρεις μέρες δεν θα θυμούνται ποιος έχει παίξει καλά, αλλά ποια ομάδα θα είναι στο Final-4 και ποια δεν θα είναι. Δεν μετράει τίποτα από όσα έχεις κάνει όλη τη χρονιά. Οι προπονητές αποφασίζουν για τις δουλειές των παικτών, για τα συμβόλαια που τους δίνουν. Θεωρούν πολύ σημαντικό ένας παίκτης να θυσιάζεται για την ομάδα, πόσο κάνει αυτά που πρέπει. Δεν είναι πάντα να σκοράρεις, μπορεί να είναι να πάρεις ριμπάουντ ή να βγάλεις άμυνες. Αυτή είναι η μάχη που δίνουν οι προπονητές με τους παίκτες σε όλες τις ομάδες.

Κλείνοντας, θέλω να ευχηθώ περαστικά σε τρεις πρώην παίκτες μου. Είμαι πολύ στενοχωρημένος. Ο Ντάστον τραυματίστηκε, ο Σίνγκλεντον είχε άλλο θέμα υγείας, ο Σβεντ… Περαστικά και στους τρεις, με την έυκαιρίες. Ήταν μεγάλο το χτύπημα να ακούω το ένα μετά το άλλο γιατί έχω καλή σχέση και με τους τρεις. Ελπίζω να είναι καλά».

sport-fm.gr
 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ

πηγη tempo24



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...