Μπιλ Γκέιτς: Ο ευφυής φιλάνθρωπος θα γίνει ο 1ος τρισεκατομμυριούχος στη γη

Ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς βρίσκεται στο δρόμο για να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον κόσμο μέσα στα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Η έκθεση της Oxfam, η οποία έχει ως αντικείμενο την καταπολέμηση της φτώχειας στον κόσμο, κυκλοφόρησε ένα ενημερωτικό έγγραφο όπου αναφέρει ότι από το 2015, το 1% του πληθυσμού έχει στην κατοχή του περισσότερο πλούτο από ό,τι το υπόλοιπο 99%, και ότι οκτώ άνδρες σήμερα έχουν το ίδιο ποσό των χρημάτων με τα 3,6 δισεκατομμύρια ανθρώπους που απαρτίζουν το φτωχότερο ήμισυ του πλανήτη.

Η Oxfam χρησιμοποίησε αυτά τα στατιστικά στοιχεία για να υποστηρίξει ότι η τρέχουσα οικονομική ανάπτυξη ωφελεί δυσανάλογα εκείνους που είναι ήδη πλούσιοι, ενώ οι φτωχοί παραμένουν φτωχοί.

Η μελέτη προβλέπει τον μελλοντικό πλούτο του Μπιλ Γκέιτς με βάση τον μέσο ρυθμό αύξησης των επενδύσεών του, οι οποίες έχουν αυξηθεί κατά 11% από το 2009. Με αυτό τον ρυθμό, ο Γκέιτς, ο οποίος είναι σήμερα το νούμερο ένα στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στη γη με καθαρή αξία 85 δισ. δολαρίων, θα μπορούσε να είναι τρισεκατομμυριούχος στα 86 του.

Reuters: Ο ευφυής φιλάνθρωπος

Σε ηλικία 13 ετών ο Γκέιτς ξεκίνησε να προγραμματίζει στη γλώσσα BASIC στο σύστημα ASR-33. Ως φοιτητής του Χάρβαρντ  περνούσε τον χρόνο του προγραμματίζοντας και παίζοντας πόκερ. Δύο χρόνια αργότερα εγκατέλειψε τις σπουδές του.

Εκείνη την περίοδο γνώρισε τον Πολ Αλεν, έναν φοιτητή δύο χρόνια μεγαλύτερό του, με τον οποίο θα ίδρυε αργότερα τη Microsoft. Γκέιτς και Αλεν μετακόμισαν το 1975 στο Αλμπουκέρκι του Νέου Μεξικού όπου ίδρυσαν τη Microsoft και ανέπτυξαν λογισμικό για τον υπολογιστή Altair, ο οποίος πουλιόταν για 400 δολάρια σε μορφή κιτ.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...