Μπλε μέδουσα με μήκος σχεδόν 2 μέτρα προκαλεί τρόμο σε σέρφερ και κολυμβητές (ΒΙΝΤΕΟ)

Μπλε μέδουσα με μήκος σχεδόν 2 μέτρα προκαλεί τρόμο σε σέρφερ και κολυμβητές (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν πίστευαν στα μάτια τους λουόμενοι και σέρφερ σε παραλία της ανατολικής ακτής της Αυστραλίας, όταν εξαιτίας των σφοδρών ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή, μία μπλε μέδουσα με μήκος σχεδόν 2 μέτρα ξεβράστηκε στην ακτή.

Το δηλητηριώδες θαλάσσιο πλάσμα, τα πλοκάμια του οποίου μπορούν να ξεπεράσουν σε μήκος ακόμα και τα 10 μέτρα, ξεβράστηκε στην παραλία μετά το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα Όμα από την περιοχή, σκορπώντας όπως είναι προφανές, τον πανικό και τον φόβο σε όσους βρίσκονταν στο σημείο.

Μάλιστα, για να γίνει σαφές το μέγεθος της μέδουσας, μερικοί σέρφερ την τοποθέτησαν προσεκτικά πάνω σε μία σανίδα, ενώ χαρακτηριστικές ήταν κι οι αντιδράσεις των χρηστών των social media, οι οποίοι με δέος άρχισαν να σχολιάζουν το βίντεο που ανάρτησε ο σέρφερ Νιλ Κάμερον στο Facebook.

Τέλος, να σημειωθεί πως το το συγκεκριμένο είδος μέδουσας, ονομάζεται Portugese man o’ war κι απαντάται σε όλους τους ωκεανούς, εκτός από τις θάλασσες πλησίον των δύο πόλων της Γης.

Το δηλητήριό της είναι αρκετά ισχυρό για να σκοτώσει μικρά και μεσαίου μεγέθους ψάρια, ενώ σε περίπτωση επαφής των πλοκαμιών της με τον άνθρωπο, μπορεί να προκληθεί παράλυση, δυσκολία στην αναπνοή ακόμα και θάνατος.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/355397-Mple-medoysa-me-mekos-schedon-2-metra-prokalei-tromo-se-serpher-kai-kolymbetes-BINTEO ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...