Μπλόκο στα νοσοκομεία στις 7 Ιουνίου! Σε κινητοποιήσεις όλοι οι γιατροί

Μπλόκο στα νοσοκομεία στις 7 Ιουνίου! Σε κινητοποιήσεις όλοι οι γιατροί
Ο κόμπος φαίνεται ότι έφθασε τελικά στο χτένι για τους νοσοκομειακούς γιατρούς οι οποίοι περιμένουν να πληρωθούν εφημερίες μηνών. Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, η κυβέρνηση επιχειρεί και να γλιτώσει χρήματα από δεδουλευμένα και να μην τα καταβάλει καθόλου. Έτσι οι νοσοκομειακοί γιατροί ξεκινούν σταδιακά έναν νέο κύκλο κινητοποιήσεων.

Σε ποια χώρα άραγε ένας εργαζόμενος θα δούλευε κανονικά και μάλιστα σε εξαντλητικό ωράριο και δε θα πληρωνόταν για αυτό; Στην μνημονιακή Ελλάδα βέβαια αυτά θεωρούνται σχεδόν …αυτονόητα.
Γι αυτό και οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) με τη στήριξη της Ομοσπονδίας τους (ΟΕΝΓΕ) πραγματοποιούν σήμερα (21/5) τετράωρη στάση εργασίας από τις 8.00 έως τις 12.00 στα νοσοκομεία Αθηνών Πειραιώς, ημέρα που εκδικάζεται στα δικαστήρια η αίτηση ανακοπής του «Ευαγγελισμού» προκειμένου να αναστείλει την αποζημίωση δεδουλευμένων οφειλών προς τους ειδικευόμενους της ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗΣ, οι οποίοι έχουν δικαιωθεί δικαστικά με έκδοση απόφασης διαταγής πληρωμής, όπως διαβάσαμε στο iatropedia.gr.

Την ίδια ώρα η Ομοσπονδία των γιατρών (ΟΕΝΓΕ) προκήρυξε απεργία 7 Ιουνίου πανυγειονομική πανελλήνια εναντίον της διάλυσης της δημόσιας υγείας, ενώ καλεί τους γιατρούς να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια της Πέμπτης 23 Μαϊου.
Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας, ο κλάδος ζητεί μεταξύ άλλων:

Αποζημίωση των εφημεριών με βάση το ωρομίσθιο που ισχύει για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους ΠΕ κλίμακας
Αποπληρωμή όλων των τακτικών εφημεριών, αλλά και των πρόσθετων που πρέπει να πραγματοποιούνται μετά από συναίνεση του γιατρού, από τον κρατικό προϋπολογισμό, με μισθοδοτικές καταστάσεις τον επόμενο μήνα και όχι με επιτροπικά εντάλματα. Τακτοποίηση των μικτών εφημεριών και καθιέρωση αυτού του τύπου εφημέρευσης και στις αργίες. Αύξηση της αποζημίωσης της εφημερίας ετοιμότητος στο 50% της ενεργού και αυτόματη μετατροπή της σε ενεργό με την κλήση και την προσέλευση στο νοσοκομείο.

ΥΓΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...