Μπ. Τζόνσον: Αν θέλουν να μείνουν στη Βρετανία, να μάθουν να μιλούν αγγλικά

Μπ. Τζόνσον: Αν θέλουν να μείνουν στη Βρετανία, να μάθουν να μιλούν αγγλικά
Μπ. Τζόνσον: Αν θέλουν να μείνουν στη Βρετανία, να μάθουν να μιλούν αγγλικά


09/02/2020 – 09:21

Οι ξένοι που έρχονται στη Βρετανία με σκοπό να μείνουν, «πρέπει οπωσδήποτε» να μάθουν να μιλούν αγγλικά, είπε ο Μπόρις Τζόνσον.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας έκανε τη δήλωση αυτή κληθείς να σχολιάσει την ξενοφοβική ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε πολυκατοικία στο Νόριτς, η οποία καλούσε τους ενοίκους να πάψουν να μιλούν άλλες γλώσσες πλην των αγγλικών, αλλιώς θα πρέπει να επιστρέψουν στις χώρες από τις οποίες προέρχονται. Το περιστατικό συζητήθηκε έντονα στη Βρετανία την περασμένη εβδομάδα.

Το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, όταν ολοκληρώθηκε η πολυαναμενόμενη ομιλία του Τζόνσον στο Λονδίνο, στην οποία εξέθεσε το όραμά του για τη Βρετανία του Brexit, ελληνική εφημερίδα ρώτησε τον βρετανό πρωθυπουργό εάν καταδικάζει αυτό το περιστατικό. «Ναι, το καταδικάζω», απάντησε κοφτά, για να προσθέσει αμέσως μετά: «Ασφαλώς, θεωρώ ότι είναι θαυμάσιο να μαθαίνουν οι άνθρωποι αγγλικά. Οι άνθρωποι που ζουν εδώ για πολύ καιρό πρέπει οπωσδήποτε να το κάνουν (σ.σ. να μπορούν να μιλούν αγγλικά). Και πρέπει να βοηθηθούν να το κάνουν. Επενδύουμε πολλά χρήματα για να βοηθήσουμε ανθρώπους που μιλούν άλλες γλώσσες να μάθουν αγγλικά. Είναι απολύτως σωστό αυτό». Στη συνέχεια, αναφέρθηκε πάλι στο συμβάν στο Νόριτς, υποστηρίζοντας ότι δεν το είχε υπόψη του: «Αυτό που μου λέτε (σ.σ. για τις ανακοινώσεις στα διαμερίσματα) δεν το ξέρω και δεν το έχω ακούσει» είπε στον δημοσιογράφο.

Ελάχιστα λεπτά αργότερα, σε νέα, κατ’ ιδίαν συνομιλία που είχε με δημοσιογράφο της ίδιας εφημερίδας, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας επανήλθε στο θέμα: «Συνέβη πράγματι τέτοιο πράγμα; Πού έγινε αυτό;», ρώτησε. «Βεβαίως, συνέβη πριν από λίγες ημέρες στο Νόριτς. Καλύφθηκε εκτενώς από τα βρετανικά ΜΜΕ το Σαββατοκύριακο», του απάντησε ο δημοσιογράφος. «Είμαι σοκαρισμένος από αυτό που ακούω. Είμαι απολύτως σοκαρισμένος», είπε, μιλώντας στην εφημερίδα, ο Τζόνσον. «Ασφαλώς είναι απαράδεκτη αυτή η ενέργεια, όπως επίσης και οποιαδήποτε παρόμοια ενέργεια. Φυσικά τις καταδικάζω απερίφραστα» συμπλήρωσε.

 

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...