Μυστήριο με συνάντηση Σόιμπλε – Τόμσεν στο Βερολίνο

Έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ώρες, έπειτα από τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν την Τετάρτη το βράδυ, οι οποίες ήθελαν τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, να έχει δεχθεί πρόσκληση από τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για συνάντηση στο Βερολίνο, παρουσία του, Πόουλ Τόμσεν εκ μέρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών προχώρησε κατόπιν σε διάψευση των ανωτέρω πληροφοριών σημειώνοντας τα εξής:

«Δεν υπάρχει σήμερα συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών. Ούτε είχε προγραμματιστεί κάτι τέτοιο. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας βρίσκεται σε συστηματική ανταλλαγή με το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», ανώνυμη πηγή στο Βερολίνο επιβεβαίωνε συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με εκπρόσωπο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πλαίσιο των καθιερωμένων επαφών των δυο πλευρών.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, η συνάντηση που είχε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ήταν με τον διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τομέα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πόουλ Τόμσεν.

Εάν πράγματι επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες αυτές, είναι σαφές πως στην ατζέντα της συνάντησης θα βρέθηκε το ελληνικό πρόγραμμα και το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Σημειώνεται ότι στις 6 Φεβρουαρίου αναμένεται να συζητηθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου οι δύο εκθέσεις για την Ελλάδα, που θα καθορίσουν εν πολλοίς και τη στάση που θα κρατήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προς την Ελλάδα.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...