Μυτιλήνη: Βρήκε και παρέδωσε 2.800 ευρώ, αρνήθηκε να πάρει αμοιβή

Μυτιλήνη: Βρήκε και παρέδωσε 2.800 ευρώ, αρνήθηκε να πάρει αμοιβή
Μάθημα ανθρωπιάς έδωσε σε καιρούς οικονομικής κρίσης ένας 29χρονος τεχνίτης αλουμινίου στη Μυτιλήνη, καθώς βρήκε και παρέδωσε σε ιδιοκτήτρια εστιατορίου την τσάντα που είχε χάσει με 2.800 ευρώ, αρνούμενος να πάρει αμοιβή γιατί ήταν “στοιχειώδης υποχρέωσή” του, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.
Η επιχειρηματίας Κατερίνα Κανλή πήγαινε με το δίκυκλο της στο κατάστημα της το πρωί της 28ης Οκτωβρίου, όταν διαπίστωσε ότι καθ’ οδόν είχε χάσει την τσάντα της, στην οποία εκτός από τα προσωπικά της αντικείμενα υπήρχαν και 2.800 ευρώ για την κάλυψη του μισθώματος του εστιατορίου και για άλλες επαγγελματικές υποχρεώσεις. Έντρομη γύρισε πίσω αλλά δεν την βρήκε και απευθύνθηκε στην αστυνομία.

Νωρίς το απόγευμα της ίδιας μέρας και ενώ οι ώρες είχαν περάσει δραματικά γι’ αυτήν, δέχτηκε τηλέφωνο από έναν άγνωστο άνδρα, ο οποίος την ενημέρωσε ότι είχε την τσάντα και την καλούσε να την παραλάβει. “Όταν άνοιξα την τσάντα, αφού μου την παρέδωσε και διαπίστωσα ότι τα χρήματα βρίσκονταν στη θέση τους, δεν πίστευα στα μάτια μου και ακόμα δεν σας κρύβω προσπαθώ να το συνειδητοποιήσω γιατί δεν το περίμενα” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η επιχειρηματίας προσφέρθηκε να δώσει στον Γιάννη Μπάγια αμοιβή, ωστόσο αυτός ήταν κατηγορηματικά αρνητικός. “Αλίμονο, δεν θα έκανα ό,τι δεν θέλω να κάνουν σε εμένα. Όταν βρήκαν στο δρόμο μου την τσάντα και κατάλαβα πως κάποιος την έχασε, την άνοιξα και από το δίπλωμα της κυρίας βρήκα τα στοιχεία της και επικοινώνησα για να την παραδώσω.

Αυτονόητη υποχρέωση του καθενός μας είναι όταν βρίσκουμε στο δρόμο ένα αντικείμενο που δεν μας ανήκει να προσπαθούμε να αναζητήσουμε τον κάτοχό του για να το παραδώσουμε κι αν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε να το παραδίδουμε στην Αστυνομία” επεσήμανε ο κ. Μπάγιας.

Οι δυο τους πάντως πρόκειται να “λύσουν τους λογαριασμούς” τους, όπως συμφώνησαν, με κέρασμα στο εστιατόριο.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...