Μυτιλήνη: Στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ οι πρώτοι μετανάστες και πρόσφυγες – Ένα θετικό κρούσμα

Μυτιλήνη: Στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ οι πρώτοι μετανάστες και πρόσφυγες – Ένα θετικό κρούσμα
Μυτιλήνη: Στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ οι πρώτοι μετανάστες και πρόσφυγες - Ένα θετικό κρούσμα

Ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου η εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στον προσωρινό καταυλισμό που έχει στηθεί στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ, όπου και θα στεγαστούν πυρόπληκτοι από τον καμένο καταυλισμό της Μόριας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι πρώτοι 40 πρόσφυγες και μετανάστες οδηγήθηκαν στο ιατρείο που δημιουργήθηκε με χορηγία της Unicef, όπου και ελέγχθηκαν ιατρικά από συνεργεία του ΕΟΔΥ και βρέθηκαν αρνητικοί στο σύνολο τους.

Ακολούθησε καταγραφή τους και στη συνέχεια οδηγήθηκαν κατά οικογένειες σε σκηνές των έξι ατόμων οριοθετημένες κατά εθνικότητες.

Λίγο αργότερα, ωστόσο, εντοπίστηκε το πρώτο θετικό κρούσμα κορονοϊού. Σημειώνεται πως το σύνολο των εισερχόμενων στο νέο καταυλισμό ελέγχονται υγειονομικά με τα τεστ γρήγορης ανίχνευσης της νόσου, η οποία δίνει αποτελέσματα σε 15 περίπου λεπτά και τα οποία μεταφέρθηκαν χθες στη Λέσβο από τον ΕΟΔΥ. Όσοι βρίσκονται θετικοί στη νόσο, όπως και όσοι ιχνηλατηθούν ως επαφές οδηγούνται σε χώρο υγειονομικής απομόνωσης που έχει δημιουργηθεί στο νέο καταυλισμό.

Πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου υποστηρίζουν ότι στον νέο καταυλισμό θα στεγαστούν περίπου 3.000 άνθρωποι, ενώ προτεραιότητα έχουν οι οικογένειες και μέλη ευάλωτων ομάδων.

Από νωρίς το μεσημέρι άρχισε, επίσης, η διανομή φαγητού στο σύνολο των προσφύγων και μεταναστών, που βρίσκονται στον δρόμο.

ΦΩΤΟ: stonisi.gr

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...