Μυτιληναίος: Αύξηση έως και 2,8% στο ΑΕΠ, από συμφωνία για QE και χρέος!

ΕΥΑΓΓ. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

«ΌΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ» Η ΑΓΟΡΑ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤ, ΔΗΛΩΣΕ Ο ΕΥΑΓΓ. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

Το κύριο πρόβλημα για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα είναι το υψηλό ποσοστό των επιτοκίων, ξεκαθάρισε ο επικεφαλής του ομίλου Ευάγγελος Μυτιληναίος, μιλώντας σε εκδήλωση της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών. Κατά την τοποθέτησή του τόνισε χαρακτηριστικά, «συμφωνώ απόλυτα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι η κατάσταση η οποία βιώνουμε ως οικονομία και ως κοινωνία δεν είναι βιώσιμη. “Όλα τα λεφτά” είναι να αγοράζει η ΕΚΤ τα ελληνικά ομόλογα. Τότε μια επιχείρηση, όπως η δικιά μας, θα μπορεί να αντλεί δανειακά κεφάλαια με 2% και τότε θα φανεί η πραγματική δυναμική της».

«Αρκεί βέβαια να τηρηθούν οι όροι που θα επιτρέπουν στην Ελλάδα να συμμετάσχει στον μηχανισμό ποσοτικής χαλάρωσης (QE) και βεβαίως να επιτευχθεί μία συμφωνία για αναπροσαρμογή του χρέους, τότε θα μπορεί να επιτευχθεί μια αύξηση του ΑΕΠ της τάξης του 2,8%», δήλωσε.

Για το Αλουμίνιο, ο κ. Μυτιληναίος επεσήμανε πως  μετά τη συμφωνία για την τιμή της κιλοβατώρας με τη ΔΕΗ η βιομηχανία, κατατάσσεται στις τρεις αντίστοιχες βιομηχανίες παγκοσμίως με το χαμηλότερο κόστος παραγωγής.

Το Αλουμίνιο, τόνισε,  θα προχωρήσει στην εφαρμογή και ενός τρίτου προγράμματος εξοικονόμησης, με την επωνυμία «The Best», για μικρότερα ποσά σε σχέση με τα προηγούμενα προγράμματα. Στόχος είναι η μείωση του κόστους παραγωγής κατά 100 δολάρια/τόνο.

Για τη ΜΕΤΚΑ επεσήμανε ότι αναπροσανατολίζει τις δραστηριότητές της στο εξωτερικό, καθώς τα έργα «Engineering, Procurement, and Construction» (EPC) περιορίζονται και δίνεται έμφαση σε πλέον σύνθετα έργα που περιλαμβάνουν διαχείριση παγίων, χρηματοδοτικά σχήματα κ.λπ.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...