Μόνιμη λύση για το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Λιδωρικίου

Με μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 01 Οκτωβρίου στο Λιδωρίκι, εγκαινιάστηκαν οι νέες εγκαταστάσεις του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Λιδωρικίου. Η υπηρεσία θα στεγάζεται πλέον στο χώρο του αμαξοστασίου και της δημοτικής αποθήκης, σε ένα πλήρως ανακαινισμένο κτίριο ιδιοκτησίας του Δήμου Δωρίδος.

Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζονται οι βασικοί στόχοι που έχει θέσει η Δημοτική Αρχή:

  • Να μείνει το κλιμάκιο στην κατάφυτη Ορεινή Δωρίδα, μια μεγάλη σε έκταση περιοχή με δύσκολο ανάγλυφο, η οποία έχει κινδυνέψει αρκετές φορές από πυρκαγιές.
  • Να εξασφαλιστεί μόνιμη και οικονομική λύση, ώστε να μην προκύψει εκ νέου θέμα μετακίνησης της υπηρεσίας
  • Να παραμείνει η υπηρεσία στο Λιδωρίκι, έδρα του Δήμου Δωρίδος εξασφαλίζοντας αφενός την μελλοντική λειτουργία της υπηρεσίας και αφετέρου να σταματήσει την απομάκρυνση υπηρεσιών από το Λιδωρίκι και την Ορεινή Δωρίδα.

 

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια των συντονισμένων ενεργειών της Δημοτικής Αρχής να διασφαλίσει την παρουσία υπηρεσιών στη Δωρίδα, και έπειτα και από την δέσμευση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Αθανάσιου Ανδρεουλάκου για την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Λιδωρικίου με επιπλέον προσωπικό, την παραμονή και ενίσχυση με προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου και την την αναβάθμιση του Αστυνομικού Σταθμού Ερατεινής σε μεικτό Αστυνομικό Τμήμα με υπηρεσία Τροχαίας.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Δωρίδος Γιώργος Καπεντζώνης σημείωσε τη σημασία και το έργο που παρέχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, προστατεύοντας το φυσικό περιβάλλον, το ζωικό κεφάλαιο και την κτηνοτροφική παραγωγή, περιουσίες και πάνω από όλα ανθρώπινες ζωές, ενώ τόνισε ότι ο Δήμος Δωρίδος θα εξαντλήσει τα μέσα και τις δυνατότητες που διαθέτει προκειμένου να διατηρήσει και άλλες κομβικές υπηρεσίες στη Δωρίδα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την χρηματοδότηση της ανακαίνισης των νέων εγκαταστάσεων, ανέλαβε εξολοκλήρου ο Όμιλος Παπαϊωάννου, που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αντίστοιχο αίτημα της Δημοτικής Αρχής. O Όμιλος Παπαϊωάννου είναι ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους κατασκευαστικών και εμπορικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα με έδρα την Γραβιά, και δραστηριοποιείται χρόνια στην ευρύτερη περιοχή της Φωκίδας, την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Στα εγκαίνια του νέου κτιρίου παρευρέθησαν οι κ.κ. Αρχιπύραρχος Σκόνδρας Παναγιώτης Περιφερειάρχης Πυροσβεστικής Στερεάς Ελλάδας, Αντιπύραρχος Ιωάννου Ευθύμιος Διοικητής Πυροσβεστικής Νομού Φωκίδος, Αντιπύραρχος Γεωργακόπουλος Ευθύμιος Διοικητής Πυροσβεστικής Ναυπάκτου, και βέβαια ο Αρχιπυροσβέστης Μπαρούχος Παναγιώτης Διοικητής Πυροσβεστικού Κλιμακίου Λιδωρικίου, μαζί με το σύνολο του προσωπικού.

Στον αγιασμό τον οποίο τέλεσε ο Ιεράς Λιδωρικίου πατέρας Χρύσανθος παρευρέθησαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδος κα. Γιώτα Γαζη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Δωρίδος, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων καθώς και κάτοικοι του Λιδωρικίου.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...