Μόσιαλος: Μεγαλύτερη η πίεση στο σύστημα υγείας το επόμενο διάστημα

Πότε θα βγούμε από το lockdown – «Στις αρχές τις επόμενης χρονιάς στην Ελλάδα θα έχουμε κάποιες δόσεις εμβολίου οι οποίες θα προορίζονται κυρίως για υγειονομικούς αλλά και για ευπαθείς ομάδες», δήλωσε ο καθηγητής του LSE 

Στην εκτίμηση ότι το σύστημα υγείας θα δεχτεί πιέσεις, μέσα στο επόμενο διάστημα, προχώρησε ο καθηγητής του πανεπιστημίου LSE, Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση πως η διάρκεια που θα έχει το lockdown είναι σωστή. 

«Θα δούμε περισσότερους ασθενείς να φτάνουν στα νοσοκομεία» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, κάνουμε σχετικά νωρίς το δεύτερο lockdown σε σχέση με άλλες χώρες.

Γίνεται ταυτόχρονα με έναν αριθμό άλλων χωρών οι οποίες είναι πολύ πιο προηγμένες από εμάς, σε μια στιγμή που αρχίζει να πιέζεται το σύστημα υγείας αλλά που δεν έχει φτάσει ακόμη στα όρια του, εξήγησε ο καθηγητής.

Όπως εξηγεί ο κος Μόσιαλος με την προϋπόθεση πως τηρείται το lockdown έτσι όπως έχει προγραμματιστεί είναι λογικό να δούμε την αποσυμπίεση του δημόσιου συστήματος υγείας με μικρότερη ροή περιστατικών.

«Κατά την γνώμη μου είναι καλό που ανακοινώθηκε για αυτό το χρονικό διάστημα και όχι για παραπάνω το Lockdown, γιατί θα πρέπει να μετράμε το τι πραγματικά γίνεται, να δούμε ποια είναι η πίεση στο σύστημα υγείας» συμπλήρωσε ο κ.Μόσιαλος. 

Τι θα συμβεί εάν δεν κυκλοφορήσει στις αρχές της νέας χρονιάς το εμβόλιο 

Κατά την εκτίμησή του καταλυτικό ρόλο στο να βγούμε από το lockdown στο τέλος του μήνα είναι η πολύ μεγάλη μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων, με αυτά να φτάνουν ενδεικτικά σε επίπεδα τέλους Σεπτεμβρίου- αρχών Οκτωβρίου.

«Δεν θα πάμε πάλι στην κανονικότητα του Ιουλίου και του Αυγούστου» ξεκαθάρισε σε κάθε περίπτωση, τονίζοντας πως τώρα έχουμε μια ευκαιρία να ανακόψουμε την ορμή αυτής της πανδημίας στη χώρα μας.

Ερωτηθείς για το εάν είναι πιθανό να οδηγηθούμε σε ένα «κυκλικό φαινόμενο» όπου θα εισερχόμαστε και θα εξερχόμαστε σε σύντομα lockdown αναλόγως με το ύψος των κρουσμάτων κορωνοιού που θα καταγράφονται ο κ. Μόσιαλος ανέφερε πως αυτό είναι πιθανό εάν δεν υπάρξει εμβόλιο στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Όπως ανέφερε ο κ.Μόσιαλος, ανακοινώσεις αναφορικά με τις πορείες των ερευνών για το εμβόλιο αναμένονται στο πολύ προσεχές διάστημα.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, κατά τον καθηγητή, στις αρχές τις επόμενης χρονιάς στην Ελλάδα θα έχουμε κάποιες δόσεις εμβολίου οι οποίες θα προορίζονται κυρίως για υγειονομικούς αλλά και για ευπαθείς ομάδες.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...