Μ. Μόντι: «Όχι» άλλοι φόροι σε ποτά-τσιγάρα

Μ. Μόντι: «Όχι» άλλοι φόροι σε ποτά-τσιγάρα
Αρνητικός σε επιβολή φόρων σε ποτά και τσιγάρα, αλλά κι αισιόδοξος για την επιστροφή της Ιταλίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης μετά το πρώτο τρίμηνο του 2013 εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας Μάριο Μόντι σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό οικονομικό δίκτυο CNBC.
Ο ίδιος θεωρεί κομβικό προς αυτήν την κατεύθυνση την αποκλιμάκωση των επιτοκίων δανεισμού, που τελευταία κινούνται πτωτικά, αλλά και τον εξορθολογισμό του φορολογικού συστήματος.

Απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο αύξησης έμμεσων φόρων σε αλκοόλ, τσιγάρα και ποτά, καθώς αντιβαίνουν την προσπάθεια για ανάπτυξη.

«Επανεξετάζουμε όλες τις δαπάνες του δημοσίου, με μοναδικό στόχο να αποφύγουμε με κάθε τρόπο αυξήσεις φόρων το επόμενο διάστημα. Το Νοέμβριο του 2011 αναγκαστήκαμε να αυξήσουμε τη φορολογία, ώστε να συγκρατήσουμε τα ελλείμματα και να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών. Ωστόσο τώρα ο επανεξέταση δαπανών προσφέρει εναλλακτικές για να μην αυξήσουμε το ΦΠΑ. Αυτός είναι ο στόχος μας. Να μην αυξήσουμε τα φορολογικά βάρη» σημείωσε.

Επιπλέον ο κ. Μόντι μιλώντας στην εφημερίδα Ουάσιγκτον Πόστ χαρακτήρισε «εποικοδομητική» τη συνεργασία με την Γερμανίδα Καγλκελάριο Α. Μέρκελ παραδεχόμενος ότι μεταξύ Ιταλίας και Γερμανίας αρχικά υπήρχαν διαφορές στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τη λειτουργία της ΕΕ, αλλά και του Μηχανισμού Σταθερότητας .

Μάλιστα ο κ. Μόντι τάχθηκε για άλλη μια φορά υπέρ της μεγαλύτερης δυνατότητας παρέμβασης της ΕΚΤ στις αγορές, με στόχο την αντιμετώπιση στρεβλώσεων της αγοράς ομολόγων.

ΕΥΡΩΠΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...