Νέα απειλή για Grexit από την UEFA – Τι αναφέρει στην ΕΠΟ για τις εκλογές

Νέα απειλή για Grexit από την UEFA – Τι αναφέρει στην ΕΠΟ για τις εκλογές
Νέα απειλή για Grexit από την UEFA – Τι αναφέρει στην ΕΠΟ για τις εκλογές

Η UEFA έστειλε ξανά… μήνυμα πιθανού Grexit στην ΕΠΟ, την οποία καλεί να λύσει άμεσα το θέμα της ημερομηνίας των εκλογών της Ομοσπονδίας, διαφορετικά θα επιβληθούν κυρώσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η ΕΠΟ έλαβε την Τρίτη (18/08) την επιστολή – απάντηση των δύο διεθνών συνομοσπονδιών (FIFA/UEFA) αναφορικά με την τελευταία τροπολογία που ψηφίστηκε για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών των αθλητικών ομοσπονδιών.

Οι άνθρωποι της ΕΠΟ υποστηρίζουν ότι η κυβερνητική απόφαση για τις εκλογές το τελευταίο δίμηνο του 2020 παραβιάζει την απόφαση για ορισμό της τακτικής εκλογικής ΓΣ της Ομοσπονδίας τον Οκτώβριο του 2020, βάσει του καταστατικού της Ομοσπονδίας.

Από την άλλη, οι διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές επισημαίνουν ότι «είναι ανένδοτες ότι οι αρχαιρεσίες της ΕΠΟ πρέπει να παραμείνουν απαλλαγμένες από οποιαδήποτε αθέμιτη παρέμβαση», και υπενθυμίζουν ότι «η αδυναμία συμμόρφωσης με την υποχρέωση αυτή μπορεί να οδηγήσει σε κυρώσεις, όπως αυτές προβλέπονται τόσο στο καταστατικό της FIFA όσο και της UEFA, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής αναστολής ιδιότητας μέλους της ΕΠΟ, ακόμα και αν η επιρροή τρίτων δεν αποτελεί υπαιτιότητα της ομοσπονδίας».

FIFA και UEFA ζητούν από την ΕΠΟ να δρομολογήσει άμεσα την επικοινωνία με την κυβέρνηση για «τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών της ΕΠΟ σε πλήρη συμμόρφωση με το κανονιστικό πλαίσιο της ΕΠΟ και με σεβασμό στην ανεξαρτησία της», ενώ τονίζουν πως αναμένουν περαιτέρω ενημέρωση.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...