Νέα αποχώρηση από τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Νέα αποχώρηση από τους Ανεξάρτητους Έλληνες
Νέα αποχώρηση από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Πρόκειται για τον πολιτευτή Β’ Θεσσαλονίκης Γιάννη Μήττικα, ο οποίος στην επιστολή παραίτησής του κάνει λόγο για παλαιοκομματισμό και στείρο καταγγελτικό λόγο.

Επίσης χαρακτηρίζει τους Ανεξάρτητους Έλληνες σκληρά αρχηγικό κόμμα, που δεν μπορεί να εκπληρώσει το καινούργιο για το οποίο σχηματίσθηκε.

Η ανακοίνωση του Γ. Μήττικα.

«Αγαπητοί φίλοι,
Εδώ και περίπου 9 μήνες ενώσαμε τις δυνάμεις μας για την Ελλάδα. Πιστέψαμε και συνεχίζουμε να πιστεύουμε σε εκείνες τις αρχές που, αν και ενδεχομένως από διαφορετικές αφετηρίες, μας ένωσαν στους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Σήμερα, νιώθω την ανάγκη να απευθυνθώ πρωτίστως σε όσους με πιστέψατε και με στηρίξατε στις εθνικές εκλογές, να απευθυνθώ σε όσους στήριξαν αυτή την κινηματική προσπάθεια.
Προσωπικά, παραμένω πιστός στις αρχές μου, σταθερά και κάθετα απέναντι στα μνημόνια και στις πολιτικές που στοχεύουν στον εξανδραποδισμό του ελληνικού λαού.

Ωστόσο, με απογοήτευση διαπιστώνω τους τελευταίους μήνες ότι εκλείπουν οι σκοποί που μας ένωσαν τον περασμένο Μάρτιο. Ένα κόμμα που γεννήθηκε μαζί με το τέλος του παλαιοκομματισμού και επαγγέλλεται το καινούριο, δεν μπορεί να διακρίνεται για παλαιοκομματισμό, να στηρίζεται αποκλειστικά σε καταγγελτικό λόγο ούτε να είναι σκληρά αρχηγικό.

Η Ελλάδα έχει ανάγκη από παραγωγικά και δημοκρατικά κόμματα. Έχει ανάγκη από δημιουργικά μυαλά. Ο τόπος έχει ανάγκη από συγκεκριμένη, σοβαρή και αξιόπιστη πρόταση για το αύριο.
Οι εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων έδειξαν ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αδυνατούν να ανταποκριθούν στο σκοπό για τον οποίο όλοι εμείς ακολουθήσαμε τον Πάνο Καμμένο.

Με αίσθημα ευθύνης και σοβαρότητας και ακολουθώντας τη συνείδησή μου υποβάλλω στον Πρόεδρο του κόμματος την παραίτησή μου από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Όλοι όσοι εδώ και χρόνια αγωνιζόμαστε με καθαρούς όρους, με ανιδιοτέλεια και πίστη στις αρχές μας είμαι βέβαιος ότι θα συναντηθούμε ξανά. Ελπίζω σε συνθήκες αξιοπιστίας και σοβαρότητας, όπως αρμόζει στην πρωτόγνωρη και ιστορική συγκυρία την οποία όλοι μας βιώνουμε.

Σας ευχαριστώ για τη στήριξη. Σας εύχομαι καλή δύναμη.
Οι δυσκολίες, αλλά μαζί και η προσπάθεια, ο αγώνας και η ελπίδα είναι μπροστά μας.
Φιλικά,
Γιάννης Μήττικας».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...