Νέα δεδομένα στη διενέργεια των συμβουλίων-Με παρουσία εμβολιασμένων πολιτών και σε οποιαδήποτε κτήριο οι συνεδριάσεις-Ωριμάζουν οι συνθήκες για επιστροφή στην κανονικότητα και στο δήμο Ναυπακτίας

Το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε εγκύκλιο με αρ. 643/69472/24.09.2021 με την οποία παρέχονται διευκρινήσεις μετά την τροποποίηση της παρ. 1 του άρθρου 10 της από 11.03.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α΄ 55), όπως κυρώθηκε με το άρθρο 2 του ν. 4682/2020 (Α΄ 76) από το άρθρο 67 του ν.4830/2021 (Α’ 169)

Σύμφωνα με την εγκύκλιο

Για την δια ζώσης συνεδρίαση επαναλαμβάνεται ότι δεν μπορούν να συμμετέχουν μέλη τα οποία δεν έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο.

Για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων την απόστασης ενάμισι μέτρου η συνεδριάσεις μπορούν να παραγματοποιούνται σε κάθε κατάλληλο οίκημα της έδρας του δήμου, πέραν του δημοτικού καταστήματος.

Τα ανεμβολίαστα μέλη συμμετέχουν μέσω τηλεδιάσκεψης.
Στην πρόσκληση σε δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη συνεδρίαση θα πρέπει να αναφέρεται ο μεικτός τρόπος συνεδρίασης και να ορίζεται προθεσμία ενημέρωσης του προέδρου αναφορικά με τον τρόπο συμμετοχής.

Η δια περιφοράς συνεδρίαση δεν μπορεί να συνδυαστεί με κάποιον από τους υπόλοιπους τρόπους συνεδρίασης.

Αίρεται η υποχρέωση οι διά ζώσης συνεδριάσεις να πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών. Στις συνεδριάσεις μπορούν να παρευρίσκονται και πολίτες που έχουν αποδεδειγμένα εμβολιαστεί ή νοσήσει.

Όπως γίνεται αντιληπτό,οι νέες αποφάσεις που αφορούν στρις συνεδριάσεις των συμβουλίων (δημοτικά-περιφερειακά) φέρνουν πιο κοντά και πάλι τις συνεδριάσεις όπως τις γνωρίζαμε με την παρουσία πολιτών,αρκεί οι παριστάμενοι (σύμβουλοι και πολίτες) να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης τελευταίου εξαμήνου



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...